Facebook, Android için Arama ve Caller ID Uygulaması Geliştiriyor!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

İnternetin en büyük sosyal ağı Facebook, kısa süre içerisinde satın aldığı WhatsApp‘a sesli arama özelliği ekledi ve henüz sadece davetiye sistemiyle aktif olan bu özelliği bir çok kullanıcı kullanamıyor. Görünüşe göre Facebook, şimdi de kendisi için Android cihazlara yönelik arama ve Caller ID (arayan kişiyi belirleme) uygulaması üzerinde çalışıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1.4 milyar kişiye ulaşmış kullanıcı sayısı ve bu kullanıcılardan elde ettiği yüz milyarlarca veriyi kullanarak hazırlanacak bu hizmet sayesinde, arayan kişinin kim olduğunu bize Facebook söyleyecek. Truecaller uygulamasına benzer bir uygulama olacağı tahmin edilse de, Facebook’un alt yapısı ve imkanları sebebiyle ve neredeyse tanıdığımız herkesin Facebook kullanması sebebiyle bu uygulamanın çok daha verimli ve etkili olacağını söylemek mümkün.

facebook-arama-1

Bu servisi çok yakında göreceğimizi söyleyebiliriz. Öyle ki, Facebook arama ve caller id uygulamasını test etmeye başlamış ve bu uygulama üzerinden arama gerçekleştirmiş bile. Yayınlandığı günden sonra Dünya’nın en büyük bilinmeyen numaralar servisi olacak olan bu hizmeti sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.