2016 En çok satılan cep telefonu markalarına ait satış adetleri ve pazar payı

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

2016 Yılına ait üreticilerin akıllı telefon satış adetleri ve pazar payları yayınlandı. En çok satan telefon markaları Samsung, Apple (iPhone), Huawei, OPPO ve Vivo. Bakalım 2017 yılı nasıl olacak?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uluslararası istatistik kurumu Strategy Analytics tarafından yapılan 2016 yılına ait üreticilerin akıllı telefon satış adetleri ve pazar paylarına yönelik içerisinde sürprizlerin de yer aldığı yeni rapor yayınlandı

Günlük hayatımızın en önemli araçları haline gelen akıllı telefonlar, artık genci yaşlısı herkesin elinde. Öyle ki, Dünya genelinde akıllı telefon sahibi olan kullanıcı sayısı 2017 yılı itibariyle 2,32 milyar kişiye çıkmış durumda. Bu muazzam rakamlar, elbette üreticilerin paralarına para katmalarına ve doğal olarak yüzlerinin gülmelerine yol açıyor.

Ünlü istatistik şirketi Strategy Analytics, yaptığı son analizde üreticilerin 2016 yılında ne kadar akıllı telefon sattığını ve akıllı telefon pazarında ne kadarlık paya sahip olduklarını ortaya çıkarıyor.

2016 En çok satılan cep telefonları

Akıllı telefon denilince (daha önceki akıllı telefon olarak tabir edilen ancak günümüz telefonlarına kıyasla pek te akıllı olmayan cep telefonlarını saymazsak) şüphesiz akla gelen ilk şirket Apple‘dır.  İlk iPhone modeliyle piyasayı bir anda değiştiren şirket, Google gibi bir devin bu pazara girmesine sebep olarak şimdilerde pazarın %90’ına sahip olan Android işletim sistemini ortaya çıkardı. Bunlar neticesinde de, bir zamanların efsane devi Nokia dönemi bitti, ve özellikle ABD’de at koşturan Blackberry de batmanın eşiğine geldi. Neyse konumuz bunlar değil, özet geçelim istedim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı telefon pazarında ilk devrimi yapan firma Apple olmasına rağmen, Güney Koreli teknoloji devi Samsung, artık bu devrim bayrağını elinde tutuyor ve şuanda açık ara pazarın birincisi konumunda yer alıyor. Aşağıda detaylı raporu görebilirsiniz.

2016 En çok satılan cep telefonu markalarına ait satış adetleri ve pazar payı

Samsung, 2016 yılı itibariyle akıllı telefon pazarının %20,8‘ine hakim ve 2016 yılı içerisinde tam 309,4 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş. Buna karşılık Apple ise %14,5‘lik pazar payıyla 2016 yılı içerisinde 215,4 milyon adet akıllı telefon satışı yapmış.

Bu iki dev haricinde listede ilk 5 arasında yer alan sürpriz ise Çinli firmalar arasında en büyüğü olan ve 138,8 milyon satış gerçekleştiren ve %9,3 pazar payına sahip olan Huawei, sonrasında da OPPO ve Vivo olmuş.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Rakamların muzzam boyutlarda olduğu ve adeta tüketim çılgınlığının ne boyutlara ulaştığını görmemek mümkün değil. Elbette diğer taraftan tüm bu teknoloji çılgınlığı, kişisel bilgilerimizin de ne oranda “birilerinin” elinde olduğunu ve tüm kontrolün aslında bizde olmadığını ortaya koyuyor.


Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2017, 12:52

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.