6G Samsung 2028' e hazır

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Samsung, 6G çalışmaları için sinyali çaktı ve birde tahmini çıkış tarihlerini paylaştı. Çok büyük internet hızlarına ulaşılacak çalışma 8 yıl sürebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

5G daha yeni yeni kullanıcılara ulaşırken 6G hakkında açıklamalar gelmeye başladı. Çoğu ülkede 5G yokken ve uzun bir dönemde olmayacaksak 6G için yapılan çalışmalar 2028′ i işaret ediyor.

6G, Teknolojisi için Samsung şirketinden bir açıklama geldi. Yeni hizmetin 2028′ de hazır olacağını ve bir iki yıl sonrasında da kullanıcılarla buluşacağı planlanıyor.

Yeni teknolojilerin sağlıklı olması açısından uzun bir çalışma ve testlerden geçmesi gerektiği düşüncesinde olan önemli şirketler ARGE çalışmalarını sessiz şekilde sürdürür. Hazır olduğuna inandıklarında yavaş yavaş sinyalini veren açıklamalar yaparlar. Bu belirtmemizin nedeni bazılarının henüz erken değil mi sorusuna yanıt olarak açıklamak istedik.

Bu tarz hizmetlerin son kullanıcıya ulaşması 8-10 yıl sürebilmekte. Birde çıktıktan sonra yavaş yavaş bölgelere ulaşması bir yarısı kadar sürebiliyor. Eski teknolojilerden yenisine geçmemiz bir 15 yılı bulmuştu. Yani 3G’ den bahsediyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung’ un ön görüsü bu teknoloji şu an kullanılana göre 50 kat daha hızlı olacağı yönünde. 

6G Samsung 2028' e hazır

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.