AirTies Air 6271 modem kurulumu Superonline

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

​​Yazımızda Airties Air 6271 Superonline modem kurulumu ve wifi kablosuz ayarları resimli anlatımla yer verdik. Kullanılan genel modemler için yazılarımız devam edecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

AirTies Air 6271 modem kurulumu, Superonline internet kullanıcısı için ne gibi adımlar yapılması gerektiğini ve kablosuz kurulumu resimli anlatımla desteklemeye çalışacağız. İnternet bağlantısı olmuyor veya wifi bağlanmıyor gibi sorunlarda yardım almadan önce modemin kapatılıp açılmasını öneriyoruz. 

Turkcell Superonline modem kurulumu için müşteri hizmetleri aranıp yardım alınabilir ve hatta uzaktan modem kurulumu dahi yaptırabiliyorsunuz. Tabi bazı modellerde bu mümkün. Modem arızalarında veya fark sorunlarda modemin garantisi devam ediyorsa modem müşteri hizmetlerine yönlendirilebilirsiniz. Garantisiz modem ise o zaman özel destek hatlarından yardım almak zorunda kalabilirsiniz. Ama yinede internet sağlayıcınız bazı konularda yardımcı olabiliyor.

Airties Air 6271 modem kurulumu

Kurulum için gerekli bilgileri önce kontrol edelim ve olası sorunlar için ne yapılmasına bakalım. Modem kurulumunda kablosuz olarak yapılabilir. Yinede önerimiz ethernet kablosunun kullanılması.

  • LAN kablosu var mı
  • ADSL bilgileri yani internet hizmetini sağlayacak kullanıcı adının ve şifresinin bilinmesi gerekiyor
  • Kurulumda sorun çıkarsa veya arayüz açılmazsa modem resetlenmesi gerekebilir
  • Modem kurulumu ekranı açılmıyorsa bilgisayardan ağ bağlantılarını kontrol edin. Ethernet kablosu takılı değilmiş gibi bir uyarı veya ip alınamıyor gibi bir sorunla karşılaşılabilir

Yeni modem kurulumu olduğundan dolayı çoğunlukla şifre yazmadan “Tamam” butonuna tıklamak yeterli oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

AirTies Air 6271 modem kurulumu Superonline

Soldan “İnternet” bölümüne girin ve sağ aşağıdan”VC1” yazısına tıklayın.

AirTies Air 6271 vc nedir

Geldik kullanıcı adının ve şifresini yazağınız bölüme. Bu bilgiler abonelik sırasında verilen evrak içerisinde yazmakta. Evraklar kayıp ise o zaman Superonline çağrı merkezini arayarak öğrenebilirsiniz. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • PVC adını değiştirmeyin
  • Protokale PPPOe olarak seçin
  • Encaps.. LLC
  • VCI 35 ve VPI 8 olacak
  • Kullanıcıya ….@superonline şeklinde alacağınız bilgi yazılacak

Airties Air 6271 wifi kurulumu

Airties Air 6271 kablosuz kurulum

Modem kablosuz kurulumuna geçtik. “Kablosuz” bölümüne geçin. Kablosuz ağın adına Türkçe karakter kullanmadan yazın. Güvenlik kısmı WPA WPA2 seçilsin ve yan kısma wifi şifresini yazın. Mod değeri, güç ve diğerleri görseldeki gibi olsun. Kanal ayarı bazen 6 olabiliyor. Wifi için hazırladığımız wifi şifresini değiştirme haberimize bakmanızı öneriyoruz.

Bazen hız yazan yer oto veya 40 mHz yazması nedeniyle akıllı cihazlarla bağlantı sorunu yaşatabiliyor. 20 mHz olarak sorunu ortadan kaldırıyor.

Airties Air 6271 kablosuz kurulum


Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 02:41

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.