Aliexpress vergi ne kadar olacak

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Amazon ve Aliexpress vergi ne kadar ödenecek? Yeni düzenlemeden sonra artık vergi dönemi başlıyor. Bu ay son eğer daha önce ürün aldıysanız bu güne denk gelmeyin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizde çok sık Aliexpress, Alibaba ve Amazon gibi sitelerden alışveriş yapılmakta. Belli bir limite kadar gelen ürünler için vergi alınmıyordu. Ama artık yeni düzenmeden sonra alınacak.

Yeni düzenlemeyle birlikte artık yurtdışından satın alınan ürünlerle ilgili vergi muafiyetinin kalktığını söyleyebiliriz. Yurtdışından alınan üründe ne kadar vergi öderim diyenler…

Eskiden sanırım 100 Euro kadar alınan ürünlerde vergi uygulanmıyordu. Sonrasında 50 ve 20 Euro düşmüştü. Şimdide bu limit kaldırılıyor ve vergilendirme başlıyor.

Mayıs sonunda muafiyet kalkıyor. Yurtdışından satın alınan ürünler posta veya kargo yoluyla Türkiye’ ye geldiğinde, Avrupa dışı olan ülkelerden gelen ürünlere %20 ve Avrupa’ dan gelen ürünler içinse %18 uygulanacak. Tabi başka bir vergilendirme olmazsa.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aliexpress vergi ne kadar olacak

Şu an için tam ne kadar vergi ödenecek düzenleme hayata geçtiği zaman belli olacak düşüncesindeyim. Başka vergilerde olur mu göreceğiz. Bir diğer açıklamada yurtdışımdan geldiğinizde yanınızda getirebileceğiniz cihazlar için bilgilendirme. Bu da değiştirildi. Yeni düzenlemede üç yıla çıkarıldı.

Yurtdışından gelirken yanında getireceğiniz cihazlar içinde bir yılda bir kavramı üç yıla çıktı. Artık üç yılda bir 500 Euro geçmemek şartıyla yanınıza cihaz getirebileceksiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak