Android 11 Go Edition yükleme açıldı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android 11' in Go Edition güncellemesi hakkında önemli gelişmeler var. Testleri yapılan ve Google' un telefonlarında kullanıma sunulan sisteme bakalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google. Pixel cihazlar için Android 11 Go Edition yükleme açtı. Giriş seviyesindeki modeller için duyurulan sürüm kısa bir bilgilendirme ile duyuruldu.

Android 11 yeni tanıtıldı ve kısa sürede Go Edition sürümü ortaya çıktı. İki yıl önce giriş seviyesinde modellere hitap eden bu yazılım Android Go olarak çıkmıştı ve donanım gereksinimleri kısa süre önce artırılmıştı. Mevcut yazılımda yükseltme yapılarak 11 üzerinden gelişimi devam etti.

  • Android 11 GE eski sürüme göre %20 daha performanslı olacak.
  • Yenilenen bildirim paneliyle yine bildirimler üstte yer alacak.
  • Daha iyi gizlilik durumu.
  • Uygulama izinleri belli bir zaman sonra otomatik siliniyor.
  • Arttırılmış ekran alanı daha rahat kullanım sunacak.
  • Güvenli klasör adlı dosya 4 haneli bir şifreyle şifrenilebilecek. PIN kodu uygulaması diyebiliriz.
  • 2 GB ve üstü modellerde kullanılabilecek.

Android’ in saf haline yakın bir yazılım sunulduğu ve donanımı düşük telefonların daha performanslı çalışması sağlanılıyor.

Android 11 Go Edition yükleme açıldı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ekran kaydı özelliği, telefonda ne olup bitiyorsa yakalama daha kolay hale geldi. Sürümde yerleşik olarak gelen bu özellik mikrofonla veya cihaz içerisinde gelen sesle kayıt yapılabiliyor. Yani her ikis durumda aynı anda kullanılabiliyor.

Tek seferlik sizinlerle konum, mikrofon ve kamera izinleri her sefer sorulacak ve otomatik izinlerde kullanılmayan uygulamalara verilen izinler belli bir süre sonra sıfırlanacak.


Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2020, 19:50

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir