Android 11 RVC indirme açılış tarihi Eylül olabilir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android 11 RVC güncellemesi yakında kullanıma açılıyor. Yeni sürümün adı yine bir tatlı ile anılması bekleniyordu ve öyle oldu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Tahmini Eylül ayında tanıtılması beklenen Android 11 için uzun bir zamandır adının ne olacağı konuşuluyordu. Malum tatlı adlar kullanılan sürümlerde bu seferki ad “Red Velvet Cake” olması düşünülüyor.

Yeni sürümün kısaltılmış adı Android 11 RVC olarak yayınlanması bekleniyor. Güncellemenin yayınlanmasına az bir zaman kaldı ve Apple’ ın yeni sürümüyle rekabet edecek yeniliklerle karşımıza çıkacak.

Dağıtım tarihinin tahmini bu şekilde olmasının nedeni önceli sürümlere göre ilerleyişi. 10 Yayına alınan zamanı Eylül 3 olduğu biliniyor ve 8 olarak yeni sürümün yayınlanması bekleniyor.

Google mühendisi D.Burke tarafından bir röportajda beklenilen adın “Red Velvet Cake” olduğunu açıklamıştı. Sonrasında çalışanlar tarafından ortak bir öneri olarak kısaltılması önerisini anlattı. Mühendisin konuşmasında birde açıklanmamış bazı özellikleri bu güncellemede karşılaşılabileceğini vurguladı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android 11′ in adında dilimize çevrildiğinde “Kırmızı Kadife Kek veya Pasta” olarak adlandırılabilir. Tabi resmi şekilde şirketin hiçbir bölümünde henüz böyle bir ad kullanılmamakta.

Açıklamalara bakıldığında gelecek 40 gün önemli olduğu hususunda duruluyor. Kritik gelişmelerin şekillenmesi için önemli günler diyebiliriz. Her dağıtımda olduğu gibi yine kademeli şekilde RVC indirme takvimi yayınlanacaktır. Tabi bazı telefon üreticilerinde yoğunluk ve testlerin durumuna göre verilen tarihlerde değişim görülebiliyor. Örnek Samsung’ ta çok sık görülen bir durum. Huawei ve Xiaomi gibi şirketlerde arayüz ve bu yönde önemli çalışmalar bekleniyor.

  • Beta çalışmayı denemek isteyenler için detayların yer aldığı bağlantı https://developer.android.com/android11 

Android 11 RVC indirme açılış tarihi Eylül olabilir


Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2020, 19:14

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.