Android 8.1 için 2. geliştirici sürüm yayınlandı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google, Pixel ve Nexus cihazlar için Android 8.1' in ikinci geliştirici ön izleme sürümünü yayınladı. Samsung, HTC, LG, Sony ve Nokia için Android 8.0 tam sürüm güncellemesi ne zaman?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google firmasının Andorid 8.1 güncellemesi için kolları sıvamasının ardından güncellemeyi cihazlara göndermeden önce geçilen aylarda işletim sisteminin ilk ön izlemesi yayımlanmıştı. Yakın bir zamanda ikinci geliştirici için yayın yapan Google firması işletim sisteminin bu geliştiricisi için OPP6.171019.012 numaralı yapısını kullanıyor.

İkinci ön izlemeyi test etmek isteyen kişilerin şuan için Pixel 2, Pixel, Pixel 2 XL, Pixel XL, Nexus 6P, Pixel C ve Nexus 5X cihazlarından birinde test edebilme imkanı bulunuyor. Samsung’un son modellerine de gelecek olan ikinci geliştirici diğer üretici firmaların telefonlarında deneyimlenemeyecek.

Android 8.1 işletim sisteminin ilk geliştiricisinde olduğu gibi ikinci geliştiricisinde de Android Beta programını kullanılması gerekiyor. Aksi bir durumda ön izlemeyi açmayan telefonların bu sistemi deneyimlemesi de imkansız hale geliyor. Resmi kaynaklara bakıldığı zaman Android 8.1 işletim sisteminin bütün cihazlara Aralık ayı içerisinde yüklenmesi gerekirken ön izlemelerinin erkenden cihazlara gönderilmiş olması çoğu Android kullanıcısında heyecan yaratmış durumda. 

Android 8.1 işletim sistemi ile birlikte gelecek olan ve göze çarpan en önemli özellik ise Pixel Visual Core özelliği olacak. Beta programında yer alan geliştirici sürümlerin kullanımı cihazlarda pek çok güvenlik açığını birlikte getirdiği için Aralık ayını beklemek ve geliştiricilerin cihazlara güvenli bir şekilde işletim sistemini yolladıktan sonra kullanmak daha akıllıca olacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android 8.1 için 2. geliştirici sürüm yayınlandı

Android 8.1 indir dene!

Google Android 8.0 indirmeye açtıktan sonra şimdide Android 8.1 indirmeye açtı. Android 8.1 geliştirici sürümünü bu developer.android.com/preview/download.html adresten indirebilirsiniz. Tam sürümü yayınlandığında Google resmi sitesinden indirebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 01:02

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.