Android 8.1 indirme başladı ve Android Go ile geldi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google, Android 8.0' dan sonra Android 8.1 güncellemesi ile beklenmedik hamle yaptı. Çoğunlukla 2018 yılını bekleyenler bu sürümle şaşırdılar. Yanında birde Android Go edition geldi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, Android 8.0 sürümünden sonra şimdi de Android 8.1 güncellemesini yayınladı.

Google, yeni sürümü Pixel ve Nexus cihazların indirilmesine açıldı. Daha cihaz üreticileri Android 7.0 ile uğraşırken Google, Android 8.1 güncellemesini dağıtıma açtı.

Android 8.1, 2018 yılında gelmesi beklenirken 2017 için süpriz oldu. Yeni işletim sistemi sürümünün özellikleri de yayınlandı. İşte Android 8.1 özellikleri…

Go edition olarak adlandırılan Google’ nin geliştirdiği Ram yönünden 1 GB altında olan cihazlara has geliştirilen Google Play mağaza sürümü. Yeni mağazada yer alan uygulamalar en fazla 10 BM olacak. Yani bir nevi Facebook’ un Facebook Lite uygulamasına benziyor.  Bu sürüm hem cihazların kasılmasını önleyecek hemde veri tasarrufu sağlayacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android Go nedir? 

Android 8.1 özellikleri

Android 8.1′ in yanında gelen Android Go büyük ilgi çekmeyi başardı. Güncelleme kademeli olarak dünya genelinde yayınlanacak.

  • Pixel Visual Core ile 3. parti geliştiricilerin hizmetine açılıyor. Görüntü ve öğrenim açısından yazılım firmalarına büyük avantajlar sağlaması bekleniyor.
  • Güvenli Web ile kötü URL adreslerine yapılan yönlendirmeler  WebView girişim tespiti ile engellenecek.
  • Uygulamalarda bildirim sesi saniyede bir kere çalma izni eklendi.
  • Hızlı Ayarlarla Bluetooth cihazın pil durumu görüntülenecek.
  • Parmak izi tarama güvenliği daha da geliştirildi. Kayıtlı olmayan parmak izi giriş denemesi ile cihaz tamamen kilitlenebilecek.
  • Ootmatik doldur seçeneği, ses sorunu, video oynatma sorunları ve emojiler de düzenleme yapıldı.

Android 8.1 indirme açıldı ve Android Go ile geldiAndroid 8.1 indirAndroid 8.1 özellikleriAndroid 8.1 güncellemesiAndroid 8.1 özellikleriAndroid 8.1 güvenlik

Android 8.1 indir test et! Geliştirici sayfası developers.google.com/android/images

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 13:20

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.