Android batarya erken bitiyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Mobil cihazların son yıllarda büyük kullanım oranlarına sahip olmasıyla teknolojiyi bu yöne çevrilmesine önemli etkide bulundu. Teknoloji cihazların içerisinde en çok kullanılan cep telefonları. Tabi birde şarj sorunu olmasa.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefonunun şarjının erken bittiğinden yakınanların sayısı her geçen gün daha fazla olmakta. Şarjı erken biten bir telefon bizi yarı yolda bırakmaktadır. Tam kullanmaya ihtiyacımız olduğu anda ”pil bitmek üzere” uyarısıyla karşılaşmak neredeyse akıllı telefon kullanan hemen hemen herkesin başına gelmiştir.

Pil erken bitiyor mu? Cihazda önemsiz gördüğünüz uygulamaları siliniz veya arka planda çalışmalarını engelleyiniz. Bildirimler ve arka olanda çalışmaların durdurulması pil kullanımda tasarruf sağlayacaktır.

Cihazı düzensiz şarja takmayınız. Öneri şarj bitimi dilimi %5. Her şarj batarya ömründe gitmekte. 

Android batarya erken bitiyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android şarj erken bitiyor mu?

Powerbank kullanmak ilk çözüm
Powerbank yani taşınabilir batarya kullanmak aslında her zaman akla ilk gelen çözümlerdendir. Yanımızda taşıyacağımız bir batarya ile birlikte telefonumuz en az bir kere şarj edebiliyoruz. Böylelikle kullanım süresini 2 katına çıkartıyoruz. Fakat yanımızda çanta taşımadığımız takdirde bu cihazı elimizde gezdirmek deyim yerindeyse tam bir çile oluyor.

Telefonunuzun ayalarını değiştirin
Yanında ekstra bir cihaz taşımak istemeyenlerin de yapabileceği bir kaç taktik bulunmakta. Öncelikle telefonunuzu güç tasarrufu modun da kullanmak pil kullanım sürenizi neredeyse %35 yükseltecektir. Bunun yanı sıra telefonunuz sürekli olarak titreşim özelliğinin kullanılması şarj sürenizi çok büyük ölçüde etkiliyor. Her mesajda titreyen telefonun şarj süresi neredeyse %15 belki de daha fazla kısalmakta.

Gerekmedikçe bluetooth gibi erişim noktalarını açık bulundurmayın buda şarjınızı çok büyük ölçüde etkiliyor. Bunun yanı sıra kullanmadığınız Wiles özelliğinizi de kapalı bulundurmanızda fayda var. Hatta ve hatta gerektiği noktalarda mobil verinizi de kapatabilirsiniz.

Telefonunuzun ana ekranına kesinlikle gereksiz widgetler ve asla ve asla hareketli duvar kağıtları eklemeyin. Bu iki özellik bile aslında tek başına şarj performansınızı %50 oranında etkilemekte. Son kullanılan uygulamalarınızı da sık sık devre dışı bırakmayı unutmayın.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir