Android Chrome masaüstü ayarları

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Mobil cihazların yaygınlaşmasından sonra web site tasarımcıları da mobil web görünümünü geliştirdiler. Fakat bazen masaüstü görünümünün kullanımına ihtiyaç olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünyada yükselen bir kullanıcı kitlesi olan mobil sektörü gün geçtikçe gelişmektedir. Milyonlarca kullanıcısı olan mobil dünyası webmasterlar için büyük bir pasta konumundadır. Bundan dolayı bilindik veya bilinmeyen bir çok sitenin masaüstü görünümünün yanı sıra mobil görünümüde bulunmaktadır. 

Siteler mobil web tasarımlarını yaparak ziyaretçilerinin sitelerinde bulunan yazıları daha kolay okumalarını sağlamaktadırlar.  Bundan dolayı telefonlarda bulunan web arayüzleri masaüstünde görünen arayüzden farklı olmaktadır. bundan dolayıda siteler veri tasarrufu sağlayarak kullanıcı deneyimlerini artırmaktadırlar.

Mobil web tasarımının bu kadar faydasına rağmen google tarafından geliştirilen chrome uygulaması mobil kullanıcılarına masaüstü görünümü açabilmelerine imkan sağladı. Mobil temalarda oluşan ver tasarrufundan dolayı sitenin bazı fonksiyon ve özelliklerinin kısıtlanması masaüstü görünümün kullanmasını artırmış oldu. Kullanıcıların bir bölümü masaüstünü mobil görünüme tercih etmeye başladılar.

Peki bu masaüstü görünüm google chrome uygulamasında nasıl açılabilir ? Bu sorunuzun cevabını aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Androidde chrome masaüstü görünüm ayarları

Aşağıdaki adımalrı uygulayarak mobil cihazınızda chrome uygulamasını masaüstü görünüm olarak kullanabilirsiniz.

  • İlk olarak telefonunuzda Google Chrome uygulamasını açınız.
  • Daha sonra chrome uygulamasının seçeneklerine tıklayınız. Aşağıdaki resimde seçenekler bölümü kırmızı kutucuk içerisine alınmıştır. 

media 969

  • Bu işlemden sonra karşınıza aşağıdaki gibi seçenekler çıkacaktır. Bu seçeneklerden Masaüstü sitesi iste seçeneğine tıklayınız. 

Android Chrome masaüstü ayarları

  • Bu işlemden sonra artık girmiş olduğunu sitenin mobil görünmünü değil masaüstü görünümünü görmeye başlayacaksınız. Yine aynı adımları takip ederekte bu işlemi kapatabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 19:45

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak