Android Go Edition nedir?

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Android Oreo' nun yeni sürümü Go Edition 2018' de çıkıyor. Düşük donanımla çalışabilen sistem maliyeti düşük akıllı telefonların önünü açacak. Peki ne zaman çıkacak ve özellikleri nasıl olacak?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, Android 8.0 sürümünü yayınladıktan sonra Android 8.1 Oreo’ yu yayınladı. Son yayınladığı sürümle Android Go’ yu duyurdu.

Go Edition sürümü, yeni çıkacak telefonları şekillendirecek. Daha düşük donanımlarla çalışacak Android Go sürümü 2018′ de devreye alınacak. 

Ram 1 GB ya da daha az olabilecek. Oreo Go Edition, özellikle cihaz üretiminde maliyeti düşürecek.

Yeni Android mağaza sürümü geliyor. Google Android Go ile mağaza uygulaması için yeni bir sürüm derliyor. Bu sürümde yer alan uygulamalar düşük donanımlı cihazlara özel olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android Go Edition, Android 8.0 üzerinden derlenerek tamamlanacak. Tabi biraz sürüm özellik konusunda kısıtlamaya gidilecek.

Android Go Edition nedir?

Android Go nedir?

Yetersiz depolama anına sahip ve düşük RAM’ e sahip telefonlar için Google’ nin hazırladığı yeni Android sürümü.

Qualcomm’ un resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre Qualcomm, bu proje’ de Google’ ye destek verecek. Yeni sürüm 2018′ de aktif olarak kullanıma açılacak. Üreticiler de gerekli çalışmalara başlayacaklar. Tabi hala Android 7.0 güncellemesini tamamlarsalar.


Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 12:54

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak