Android Google Play Store çalışmıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonda veya tabletlerde Play Store' yi açmaya çalıştığınızda kapanıyor veya hata verebiliyor. Bu sorunun sık karşılaştığı cihaz, Çin malı dediğimiz replika telefonlar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android sistemde hizmet veren Play Store hizmeti, aslında kullanıcılar için olmazsa olmaz uygulamalardan bir tanesidir. Çünkü sosyal medya uygulamalarının, istenilen gerekli programların ve bazı eğlenceli oyunların indirildiği yer olan Play Store, açılmadığı zamanlarda telefonun kullanımını neredeyse imkansız hale getiren bir bölümdür. Bazı zamanlarda, Play Store Android telefon sistemlerinde açılmaz ve çöker halde işlem görür. Bu sorunu gidermek ve Play Store hizmetini tekrar çalıştırmak için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır.

Android Play Store çökme sorunu çözümü

Genel olarak Play Store çökmelerinin sebebi, cache dosyalarının temizlenmemesinden kaynaklanmaktadır. Bunun için kişilerin öncelikle telefonlarının ayarlar ve sonrasında uygulamalar kısmına giriş yapması gerekir. Uygulamalar bölümüne gelecek kişiler, ‘Tümü’ sekmesine geçiş yapmalıdır. Buradaki uygulamalar arasından Google Play Store bulunmalı ve üzerine tıklanarak tüm verilerin temizlenmesi ile ilgili seçenek işaretlenmelidir. Telefonun kapatılıp açılmasından sonra uygulama çalışmaya başlayacaktır. Eğer bu durumda telefon çalışmazsa; Play Services ve Services Framework uygulamalarının da verilerinin silinmesi gerekecektir.

Android Google Play Store çalışmıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Play Store açılmıyorsa

Google Play Store açılmıyor veya çalışmıyorsa alternatif olarak Yukarıdaki adımların işe yaramaması halinde, öncelikle güvenilir bir APK sistemine girerek Play Store uygulamasının APK’sı indirilmelidir. Ardından telefonun güvenlik seçeneğinden bilinmeyen kaynaklara izin verilmelidir. Böylece Play Store uygulamasının indirilen APK üzerinden tekrar yüklenecektir. İşlemin ardından telefon kapatılıp tekrar açıldığında, Google Play Store çökme sorununun ortadan kalktığı görülecektir.

Google Play hizmetleri APK dosyasını telefona indirip kurmadan mevcut Play hizmetlerini kaldırıp indirdiğinizi yükleyiniz. Bu uygulama olmazsa Google Play doğru çalışmaz. Bu işlem tetikleyebilir. Son öneri hard reset atmak.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.