Android 7.0 Nougat sürümü yükselişte

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android 6.0 ve Android 7.0 derken şimdide Android O çıktı. Android O test sürümleri yayınlanırken en çok kullanılan sürümler için resmi açıklama yapıldı. Android 7.0 yükselişte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nisan ayına girildiğinde, Android işletim sürümlerinin kullanım oranları halka açıklandı. Görüldüğü üzere Android 7.0 Nougat sürümü, piyasadaki yerini henüz sağlamlaştırdığı söylenemez.

Teknolojiyi yakından takip edenler Android’ in yeni işletim sistemi olan Android O’ın çıkmasını beklerken, Android’ in şu an için faaliyette bulunan ve en yeni sürümü olan Android 7.0 Nougat kullanım oranını gün geçtikçe yükseltmeye başladı. Yapılan araştırmaların neticesinde ulaşılan bilgilere göre, Android 7.0 nougat daha şimdiden piyasadaki pazar payının yüzde 4.9 onu elde etmeyi başarmış durumda.

İlk anda küçük bir pay gibi görünmüş olsa da, geçmiş verilere bakıldığında, bugüne kadar çıkan tüm Android işletim sistemlerinde Android 7.0 Nougat’ta olduğu gibi bir oranın sağlandığı görülüyor.

Android 7.0 Nougat sürümü yükselişte

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

En çok kullanılan Android sürümleri 

Peki Android pazarının lideri hangisi? Bu sorunun açıklamak vermek gerekirse, esasında her yeni Android İşletim sisteminin çıkışı ile birlikte durum az çok belli olur. Bir önceki sürüm her zaman için en yeni çıkan sürümünde birkaç kat daha fazla kullanılmıştır. Bunun sebebi, zaman geçtikçe kullanıcıların yeni sürüme daha çok alışması ve böylelikle de kullanım oranının zaman içinde artmasıdır. www.andronova.net

Şuandaki Android sistemleri içinde piyasa payı en büyük olanı Lollipop sürümüdür. Ancak Android 6.0 Marshmallow ile arasında yalnızca yüzde 0.8 fark bulunuyor. Bu veriler Lollipop sürümünün 5.0 ve 5.1 sürümlerini de kapsar. Bu durumda en yüksek payı yüzde 32 ile Lollipop elde etmişse de, Marshmallow da ona yakın olarak yüzde 31.2’lik bir paya sahip.

En iyi Android sürümü


Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 15:16

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir