Android 9.0 nasıl yüklenir?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google nihayet yeni Android sürümünü resmen tanıttı. P olarak anılan sürüm 9.0 olarak güncellemeye açılacak. Peki son sürümü hangi cep telefon modelleri alacak belli mi? Evet bu da açıklandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google’ın Android Oreo güncellemesinden sonra gelen ve bir çok cihazın beta sürümünü yükleyebileceği Android P sürümü için tanıtımlar gerçekleştirildi. Firmanın kendi üretimini geliştirmek adına piyasaya çıkarmış olduğu Android P sürümü belirli telefonlar için beta sürümü şeklinde şuan indirilebilir durumda kullanıcılara sunuldu.

Google etkinliğine kadar adı net belli olmayan Android P’ nin adı Android 9.0 olarak devam etti. Yani seri aynen devam ediyor. Peki Android 9.0 nasıl yüklenir?
 

Android 9.0 yükleme

Android 9.0 indirme adresi: Android P sürümünü yüklemek için Android işletim sistemini kullanan akıllı cihaz kullanıcılarının www.google.com/android/beta adresini ziyaret etmeleri ve Google hesapları üzerinden oturum açmaları gerekir. Bu ekran üzerinde çıkan liste üzerinden cihanızı bulan kullanıcının mavi tuşa basması gerekir. Karşısına gelecek olan kullanıcı şartları ve koşullarını okuyup onayladığına dair kutucuğu işaretleyen kullanıcı daha sonra telefonun üst kısmına yerleşen bildirim üzerinden güncellemeyi yapabilmektedir.

Eğer bildirim gelmez ise Ayarlar, Sistem, Sistem Güncellemesi adımları takip edilerek manuel ayarlama ile birlikte Android P sürümü yüklenebilir. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android 9.0 indir test et! Direk indirme adresi: developer.android.com/preview/devices

Android 9.0 indir

Android 9.0 alacak cihazlar

Android P sürümünü yüklemek isteyen kullanıcıların öncelikle Google web sitesi üzerinden cihazının uygunluğunu kontrol etmesi gerekir. Verilen liste içerisinde cihaz yer alıyor ise yine Google web sitesi üzerinden sürümün beta olarak yüklenebilmesi mümkün olur.

Android 9.0 nasıl yüklenir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android P alacak telefonlar: Sony Xperia XZ2, Essential Phone, Nokia 7 Plus, Vivo X21, X21UD, Xiaomi Mi Mix 2S, Oppo R15 Pro ve Google Pixel gibi cihazların yüklenmesine açık olan Android P sürümü Oreo güncellemesinin bir üstü olarak beta kullanımı ile birlikte Google tarafından cihazlara dağıtımı gerçekleştirilene kadar kullanılabilir.

Android 9.0 kurulumu yapılabilecek cihazlar: Android 9.0 alacak telefonlar şimdilik Pixel modelleri. Ama resmi açıklama yapıldığından kısa süre içerisinde yukarıdaki marka modeller için yüklemeye açılacaktır. 


Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 02:33

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.