Android telefonda bildirim sorunu çözümleri

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonlarda yaşanan bildirim sorunu e-posta ve mesajların geç gelmesi ya da ulaşmamasına neden oluyor. Bu sorunlara yönelik çözüm önerilerimiz bu haberimizde…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemine sahip telefonlarda yaşanan sorunlardan biride bildirim sorunudur. Bu sorun telefonunuza gelen bildirimlerin geç gelmesi problemidir. Bu bildirim sorunlarına yönelik çözüm önerilerimiz bu haberimizde…

Akıllı telefonlar artık hayatımızda işlerimizin takibi anlamında önemli yer edinmektedir. Artık sosyal ağları, e-postaları ve haberleri artık cep telefonlarımızdan takip eder olduk. Bu şekilde bu uygulamalara gelen her yeni bir işlemi hızlıca öğrenmiş olduk. Fakat asıl sorunumuz bu aşamada başlıyor. Telefonlara bu uygulamalardan gelen bildirimlerin anında görünmediği belirli bir geçikme ile geldiği sorunu yaşandığı bilgileri forum sitelerinde yaşanmaktadır.

Android telefonlarda yaşanan bildirim sorunu

Android telefonda bildirim sorunu çözümleri

Sorun GSM hattınıza ait internetten çok Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzda daha fazla yaşanmaktadır. Mesajlar ve e-postalarınıza gelen yeni bildirimleri bu şekilde alamamış olacaksınız. Bundan dolayı acil işlerinizde sorun yaşama ihtimaliniz yüksek bulunmaktadır. Peki bu sorunu nasıl çözüme kavuşturabiliriz. İşte çözüm önerilerimiz;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Telefonunuzda yer alan güç tasarruf modunu aktif etmeyiniz. Sony, Huawei, Samsung ve HTC telefon modellerinde daha uzun şarj gitmesi için konulan bu özellik arka planda çalışan bir çok uygulamayı durdurmaktadır. Bundan dolayı arka planda bulunan e-posta vb uygulamaların çalışmasını durdurarak daha fazla şarj süresi sizlere kazandırmaktadır. Bunun için bu özelliği devre dışı bıraktığınızda bu bildirimleri tekrar almaya başlayabilirsiniz.
  • Arka plan uygulamalarının çalışmasını telefonunuzda kapatmayınız. Telefonda yer alan uygulamaların bazıları arka planda çalışmaktadır. Bunların kapatılması telefonunuzu rahatlattığı, belleği boşalttığı gibi e-posta gibi uygulamalarında arka planda çalışmasını durdurduğu için sizlere bildirim gelmemektedir.
  • Son olarakta ROOT’lu telefonlarda bulunan bildirim sorunu ile ilgili çözüm önerimizi yayınlayalım. ROOT’lu telefonlarda uygulamaların bildirim alabilmesi için Google Cloud Messaging sürekli aktif almalıdır.


Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 21:47

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak