Android telefonda ekran gizleme nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonlarda uygulama kullanırken arka planda yer alan ekranı gizleme nasıl yapılır? WhatsApp, mesajları, uygulamaları, fotoğrafları, videoları ve dosyaları gizleme.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemine sahip telefonlarda ekranda kullandığınız uygulamayı, etrafınızda bulunan mraklı gözlerden nasıl koruyabileceğinizi bu haberimizde yayınlayacağız.

Android akıllı telefonlarda artık bütün işlemlerimizi yapmaktayız. Bankacılık işlemlerinizden yani para ile ilgili işlemlerinizden tutun kişisel işlemlerimizi artık bu akıllı telefonlardan yapmaktayız. Özellikle WhatsApp’ ta yazışma mesajlaşma yaparken yaptığımız bu işlemlerin başkaları tarafından yani yanımızdaki yabancı bir göz tarafından okunması bizleri rahatsız etmektedir. Bu sıkıntılı durumu yaptığımız işlemlerin başkaları tarafından görünmemesi için ne yapabiliriz ? İşte bu sorunuzun cevabını bu haberimizde yayınlayacağız.

Bu işlemi yapmak için bir yardımcı program kullanmanız gerekmektedir. Bu uygulama ile ekranınızı gizleyerek bu sorunu kökten çözebilirsiniz. Bu yazılımın adı ise  Privacy Shade uygulamasıdır. Bu uygulama ile kullandığınız ekranı gizleyiniz.

Android ekranı gizleme nasıl yapılır

Android telefonda ekran gizleme nasıl yapılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mobil cihazlar ertık etrafımızda her yerde bulunmaktadır. Bu cihazların yayılması ile birlikte bazı kötü alışkanlıklarda insanlarda gelişti diyebiliriz. Yanımızda kullanılan telefonun ekranına bakmayı bazıları engelleyememektedir. Özellikle otobüs minibüs gibi taşıma gibi araçlarda yanımızda bulunan telefonlara bakılması bizlere rahatsız etmektedir. Bu yazılım eski günlerde popüler olan Blackberry tarafından geliştirildi. Eski günlerdeki gibi popüler olmasada bu marka yeni fikirlerle karşımıza gelmektedir. Özel hayatın gizliliği konusuna önem veren Blackberry bu yazılım ile bu durumu sağladığını söyleyebiliriz.

Birazdan bahsedeceğimiz uygulamada ekranınızı meraklı gözlerden saklayarak telefonunuzu rahatlıkla kullanmanızı sizlere sağlamaktadır. Google Play Store’de uygulama ile ilgili aşağıdaki bilgiler yer almaktadır.

Android telefonda Privacy Shade uygulaması ile bilgileri gizleme

Privacy Shade, hala tam ekranla etkileşimde olmanıza izin verirken, kontrol ettiğiniz küçük bir görüntüleme alanı haricindeki her şeyi engelleyerek çevrenizdeki kişilerin ekranınızı görmesini engeller.” 

Uygulama aşağıdaki gibi bir kullanım sizlere sunmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android ekran gizleme nasıl yapılır


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 14:58

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.