Android Xavier virüsü tehdidi altında

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android işletim sistemi Xavier adlı virüsün tehdidi altında. Virüs, bulaştığı cep telefonda Truva atı görevi yapıyor. Kişisel bilgileri ve şifreleri ele geçiren virüs Google Play' da!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemlerinin başı, yeni virüs varyasyonu Xavier ile dertte. Bu virüs diğer tüm virüslerden daha kuvvetli bir dirence sahip ve amacı Android kullanıcısının kişisel bilgilerini ele geçirmek. Bunun yanı sıra ele geçirdiği bilgilerin de paylaşıldığı bir platform bulunan Xavier virüsü, bir Truva Atı niteliğinde.

Google Play Store’ de 800′ den fazla uygulamada bulundu! 

Bir teknoloji haber platformu olan Trend Micro’ya göre bu virüs Android uygulamalarının indirildiği Google Play Store’da bulunan 800 den fazla programda bulunuyor. Kullanıcıların bu uygulamaları indirmelerinin ardından aktif olan virüs kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirip sızdırıyor.

Uzaktaki sürücü ile bağlantılı çalışıyor! Xavier virüsünü diğerlerinden ayıran yönü bu virüsün sürekli kendisini yenilemesi ve uzaktan bağlı olduğu sürücünün gönderdiği kodları uygulaması ile engellenememesi. Bunun yanı sıra kendi koruma mekanizması ile yaptığı işlemleri sürekli gizli tutabilme becerisi.

Android Xavier virüsü tehdidi altında

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Normal kullanıcılar tarafından tespit edilmesi imkansız bir virüs olan Xavier Vietnam, Filipinler, Endonezya, Tayland ve Tayvan gibi ülkelerde yaygın olarak kullanılan duvar kağıdı ve zil sesi gibi uygulamalarda tespit edildi. Bu uygulamaların ücretsiz oluşu, kullanımlarını cazip kılmanın yanında virüsün daha geniş kitlelere yayılmasını sağlıyor.

Virüs hakkında bir dizi güvenlik önlemi alan Android, son sürümü olan Android 7.0 Nougat güncellemesi ile kişisel bilgilerin %80 oranında korumaya alındığını duyurdu. Yani güncel işletim sisteminin kullanılması ve güncel bir antivirüs uygulamasının kullanılması önerilir.
 

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.