En güvenli Android sürümü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

En iyi en güvenli Android sürümleri tabi ki en güncel olan sürüm. Şuan stabil olarak güncel olan Android 7.1.1' in dağıtımı hızla devam ediyor. Aynı zamanda yamalarda var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonlardan en güvenlisi hangisi? Android işletim sistemi bulunan akıllı telefonlar sıklıkla güvenlik açıkları ile karşılaşıyor ya da zararlı olan yazılımların hedefi durumuna geliyor. Her ay Google tarafından yayınlanan güvenlik güncellemesi ayrıntılarına bakıldığında, telefonunuza gönderilen güvenlik güncellemeleri sayesinde her ay yüzlerce tehdidin önüne geçilmiş oluyor. Bu ayın başında yayınlanan güvenlik güncellemesi de bu duruma en güzel şekilde örnek teşkil etmiştir. Bu kadar fazla tehdit varken, en güvenli Android hangisidir?

En güvenli Android sürümü

Cevabı basit en güvenli olanı en güncel olanıdır. Telefonlara yeni özellikler sağlayan güncellemeler gibi her ay gönderilen güvenlik güncellemelerinin de önemli çok fazla. Bu noktada güncellemeyi en hızlı ve ilk defa alabilen Android akıllı telefonlar aynı zamanda en güvenli olduğu söylenebilir. Bilindiği gibi yeni sürümlerin güncellemeleri ile beraber güvenlik güncellemeleri Pixel ve Nexus cihazlar ile beraber olan ürünler alıyor.

Ülkemizde satılmakta olan ve Android One programına dahil olduğu için her ay güvenlik güncellemesi alan General Mobile Android One ürünleri 7.1.1 sürümü ile en güvenilir Android tecrübesini sunuyor. Bu ürünler arasında General Mobile GM 4G, GM 5 Plus ve GM 5 modelleri önde görünüyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android One güvenliği

Android One programına katılan cihazların hepsi CTS testinden geçer. Cihazı bir sürü teste sokan sistem telefonun stabil bir biçimde çalıştığını ve güvenli olduğunu onaylıyor. Ayrıca Google’ ın cihazları güvenli tutmak için uyguladığı birçok güvenlik önlemi daha var. Son olarak da her bir Android One kullanıcısının karşılaştığı sorunlarla ilgili Google bilgi verdiği bir ağ da mevcut.


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 19:52

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir