Google, Android uygulama sisteminde çok önemli değişiklik yapıyor!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google, Google Play Store'a alternatif olarak, web tabanlı uygulamaları sisteme dahil ederek oyunu değiştirmek istiyor. Progressive Web Apps nedir? (Aşamalı Web Uygulamaları)

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, Android işletim sisteminin en önemli parçası olan uygulama marketi Google Play Store’a alternatif olarak, tüm web tabanlı uygulamaları sisteme dahil ederek oyunu değiştirmek istiyor. 

Sayısı milyonları bulan uygulama ve oyunların yer aldığı Google Play Store, geliştiriciler için en önemli geçim kaynağı haline gelmişken, Google aldığı yeni kararla, Progressive Web Apps (Aşamalı Web Uygulamaları) adı verilen, yani internetteki tüm web uygulamalarını Android işletim sisteminde aynı Play Store‘dan yüklenmiş gibi çalıştırmanıza olanak sağlayan sistemi hayata geçiyor. Bu Android’in geleceğine yönelik bir devrim olabilir.

Dünya’nın en popüler internet tarayıcısı Chrome‘un yeni Beta sürümünde test için sunulan bu özellik, web uygulamasını masaüstüne kısayol olarak ekleme yöntemiyle Android işletim sistemine yükleyebiliyorsunuz. Yükleyebiliyorsunuz diyorum, çünkü gerçekten de, Play Store‘dan yüklü bir uygulama gibi silme, durdurma, ön bellek temizle gibi özellikler bu uygulama için çalışır hale geliyor. 

Progressive Web Apps nedir

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu yeni adım, oldukça riskli, ve bir o kadar da oyun değiştirici bir rol üstlenebilir. Malum geliştiricilerin para kazanması, Play Store’dan indirilen uygulamalardan elde ettikleri reklam veya satış gelirlerine bağlı. Web uygulamaları da artık kolayca Android işletim sistemine yüklendiğinde, rekabet oldukça hızlanacak ve isteyen herkes kolayca uygulamasını yayınlayabilecek. Elbette bu beraberinde oldukça önemli riskleri de getiyor. Güvenlik!

İnternet bir derya ve bu derya da oldukça riskli güvenlik tehditleri yer alıyor. Google‘ın mevcut Play Store servisi, zararlı ve tehlikeli uygulamaları otomatik olarak tesbit edip sistemden kalırırken, web uygulamarı, yazılacak bir virüs sayesinde çok rahatlıkla güvenliği tehdit haline getirebilir. Hatta bu öyle boyutlara ulaşabilir ki, Google’ın bu servisi kapatmasına dahi yol açabilir. Tabi ki Google’ın tüm bu riskleri gözönüne aldığını tahmin ediyoruz. Ya da umarız öyledir. 

Eğer geliştirici iseniz, Google’ın burada yayınladığı teknik bilgiyi incelemenizde fayda var: https://developers.google.com/web/updates/2017/02/improved-add-to-home-screen

Google, Android uygulama sisteminde çok önemli değişiklik yapıyor!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2017, 15:27

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir