Google Asistan Türkçe dil desteği

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google' un resmi bir açıklama ile duyurduğu Asistan' ın Türkçe dil uyumu yakında geliyor. Uzun zamandır Türkiye kullanıcılarının beklediği dil desteği nihayet onaylandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Asistan adına Türkçe dil yardımı kısa zaman diliminde gelmesi mümkün. Firmadan verilen beyanata göre yapay zekaya sahip asistana 30 farklı dil daha ilave edilecek.

Google Asistan Türkçe dil yardımı, daha çok geçiştirilmeyecek gibi görünmekte. Google, geçen senelerde yapay zekaya sahip asistanı kullanım için hizmete açmıştı. Apple’ın Siri’si veya Microsoft’un Cortana’sı benzeri bir adı olmayan asistan, esas işleri yerine getirebiliyor, fakat gelişmiş işler hususunda problemler yaşanmaktaydı.

Google Asistan Türkçe dil desteği

Google Asistan Türkçe oluyor

Firmanın kurumsal blog’undan yapılmış açıklama ile beraber asistan sunumu adına 30’dan çok farklı dil yardımının geleceği ifade edildi. Şu an 8 değişik dil desteği bulunmuş olan asistan, 2018 yılı sonlanmadan 30 dil dahil olup anlamaya başlayacaktır. Bu sebeple Android telefonun % 95‘i, Google Asistan’ı değerlendirebilecek. 2018 senesindeki güncellemeler ile, evde ya da ofiste değişik dilleri değerlendirilmesi mümkün olacaktır. Sistem hususuna göre direkt şekilde diller içerisinde geçiş yapabilecektir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Türkçe dil desteği geliyor! Türkçe dünyada en çok konuşulan 18. dil, ilk 38 dile destek verilmesi bekleniyor. Türkçe şu esnada dünya genelinde en fazla konuşulan 18. dil olma niteliğine sahiptir. Asistana ilave edilecek farklı dillerle beraber, totalde 38 dil adına yapay zekaya sahip asistan sunumuna başlayacak.

Firmalar, bu tür mevduatları dillerin dünya ülkelerinde konuşulma seviyelerine göre yapmakta. Firmanın amaçladığı pazarlar ile o pazarlarda kullanılmakta olan diller, gerçekleşecek olan mevduatı direkt etkiliyor. Kurumsal şekilde Türkçe dil alternatifinin geleceği bildirilmese de ilave edilecek 30 dil içinde Türkçenin de bulunması dilimizin konuşulma seviyesi sebebiyle neredeyse kesindir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak