Yapay zekalı yeni Google Asistan, tüm Android telefonlara geliyor!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google, günümüz teknoloji dünyasında kısa vadede büyük değişimle hayatımızın en önemli parçası haline gelecek olan yapay zekalı yeni sanal asistanı Google Asistan…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni Google Asistan, çok yakında tüm Android telefonları için yayınlanacak!

Yapay zeka deyince akla Terminatör, Matrix gibi kötü örnekler gelebilir, ancak bu teknoloji aslında düşünüldüğü kadar da kötümser bir bakışı hak etmiyor. Temel olarak programlamayla yazıldığı için “eğer yazılımcı kendini programlama imkanı vermezse” hiç bir zaman insana karşı kötü pozisyon alamayacak olan yapay zeka, çok yakında hepimizin hayatına girecek.

Yapay zekalı yeni Google Asistan

Google Asistan, tüm Android telefonlara geliyor

Bunların en önemli başlangıç aşamalarından olan akıllı telefonlardaki sanal asistanlar, bazı firmaların yapay zekalı uygulamalarıyla bir üst seviyeye çıkacak. Bunlardan biri olan ve şuanda var olan en iyi yapay zekalı sanal asistan olan Google Asistan (Google Asistant), eski Google Now asistandan farklı olarak, bir sesli arama motoru olmanın haricinde, fikirleri dinleyip sunabilme yetisine dahi sahip olarak karşımıza çıkıyor. Şimdilik sadece Android 7.x Nougat yüklü Google’ın kendi cihazları olan Pixel modellerinde yer alan Google Asistan, yeni tanıtılan LG G6 modelinde de ön yüklü olarak gelecek. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yapay zekalı yeni Google Asistan geliyor!

Google Asistan geliyor indir

Elbette LG‘nin attığı bu adımdan sonra diğer Android kullanıcıları da “bizde isteriz” nidaları atmaya başladı ve Google ağzındaki baklayı çıkararak sürprizi açıkladı. Yeni Google Asistan, Android 6.x Marshmallow ve üstü tüm Android cihazları için çok kısa bir süre içinde yayınlanacak. Ancak belirtmekte fayda var, şuanda sadece İngilizce ve Almanca dilleri destekleniyor. Yani Türkçe kullanma fikrini bir süre ertelemek zorundasınız. Ama kısa süre içersinde diğer dillerin de ekleneceği söyleniyor.

Malum, muhtemelen Google Asistan‘ın en büyük rakipleri arasında yer alacak olan Samsung’un Galaxy S8 modelinde sunacağı yeni yapay zekalı sanal asistanı Bixby, bir çok dil desteği sunacak. Ardından Apple‘da yapay zekalı asistanını sunacak. Bu sebeple pazar kızışırken, biz kullanıcılar da bunun semeresini yiyeceğiz. 

En azından bir arama motorundan farklı, yapay da olsa zekaya sahip olan bu sanal asistanların, insanların yerini ne zaman alacağını yaşayıp göreceğiz. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 19:15

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.