Android için Chrome güncellemesi geldi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google firması tarafından geliştirilen Chrome tarayıcısı android telefonlarda güncellendi. Yeni güncelleme ile değişen özellikler neler oldu. Detaylar haberimizde…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mobil sektörün gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlarda bulunan uygulamalarda gelişti. Akıllı telefonlarda en çok kullanılan uygulamalar arasında ise internet tarayıcıları ye almaktadır. Bir çok tarayıcı uygulaması ise mobil marketlerde bulunmaktadır. Fakat bu tarayıcılar içerisinde en çok kullanılması ise Google firmasının geliştirdiği Chrome uygulamasıdır. Kullanıcılar tarafından beğenilmesinin en büyük sebebi ise hızlı bir yapıya sahip olmasıdır. Ayrıca geliştirici firma bu uygulamayı devamlı güncelleyerek kullanıcıların istekleri yönünde geliştirmektedir. Google, Chrome uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı.

Android telefonlara Chrome güncellemesi geldi    

Android için Chrome güncellemesi geldi

Google firması bu yeni yayınladığı güncellemede diğerlerinin aksine test süreci uygulayarak yayınladı Test aşamasını başarılı geçen Chrome 62. sürümünü Google Play Store üzerinden kullanıcılar ile buluşturdu.

Firmanın yayınlamış olduğu bu yeni güncellemede bir önceki sürümde yaşanan güvenlik sorunları giderilerek gelişen android işletim sistemine tasarım olarakta uyması için bazı değişiklikleri içermektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kısacası yeni güncelleme ile android telefonlarda Google Chrome uygulaması daha güvenli hale gelmiş oldu. Geçen günlerde kullanıcıların başını ağrıtan WPA 2 kablosuz ağ sistemlerinde ortaya çıkan KRACK açığı bir çok soruna sebep olmuştu. Özellikle bu açık Android 6.0 ve daha sonra çıkan işletim sistemlerinde daha hissedilir olmuştu.

Google yayınladığı bu son güncelleme ile bu sorunu çözmeye çalışmış. KRACK güvenlik açığının Chrome uygulamasında yaşanmaması için gerekli önlemleri almış. Ayrıca bu önemli sorunu çözüme kavuşturan firma aynı zamanda bildirimlerde de bazı değişiklikler uyguladı.

Ayrıca kurumsal olarak kullanılan genel oturum modunu tam ekran kullanan uygulamalar için uyumlu hale getirildi. Gelen güncelleme ile artık tablet modunda ekrana zum yapılabilmektedir. Son olarak ise dosyalar kısmındaki dokunmatik sistem geliştirildi.


Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 12:19

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak