Android kapanma problemi çözümü nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonda kapanma sorunu olanlar için gerekli analiz adımları öneri halinde belirttik. Eğer donanımsal olarak bir arıza yoksa yazılımsal olma ihtimali olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonların en çok karşılaştığı problemlerden bir tanesi de kapanma sorunu oluyor. Telefonun kendi kendine kapanmasının önüne geçilmemesiyle, çok can sıkıcı anlar yaşanıyor. Kapanma sorunun çözülmesi için, aslında sorunun tam olarak nereden kaynaklandığının tespit edilmesi gerekmektedir. Çünkü Android sistemlerin kullanılmasından itibaren bu sorunlar, yazılımsal ve donanımsal olarak ikiye ayrılmaktadır. Donanımsal sorunlardan kaynaklı kapanmalar, telefon hareket ettirildiğinde veya ufak bir darbe aldığında bile gerçekleşmektedir. Fakat yazılımsal sorunların ise meydana gelme sebepleri sistemin kullanımından kaynaklıdır.

Kapanma sorununu çözüm adımları

Kapanma sorunlarının detaylarına bakıldığı zaman, Android cihazlarda genel olarak bir batarya sorunuyla karşılaşılır. Bu yüzden de temassızlık sorununun ortadan kaldırılması gerekecektir. Batarya ile cihaz arasına ufak bir madde sıkıştırmakla denenecek yöntem, aslında çok da sağlıklı değildir. Bu yüzden bataryanın değiştirilmesi gerekecektir. Sorun yine çözülmezse, batarya takılan soketin kontrol edilmesi gerekir.

Android kapanma problemi çözümü nedir

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazılımsal bir sorunda çıkabilir: Sorun Android cihazın yazılımından kaynaklıysa, yazılımdaki hataların giderilmesi gerekir. Bundan dolayı öncelikle cihaza gelen bir güncelleme olup olmadığına bakmak lazımdır. Eğer Android cihaz en son sürümde güncellenmişse, yazılımın en baştan tekrar yüklenmesine ihtiyaç duyulur. Cihaz ayarlar kısmından fabrika ayarlarına döndürülmeli ve bu şekilde kullanımı sağlanmalıdır. Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra hemen bütün uygulamaları yüklemek doğru olmayacaktır. Çünkü tek tek yüklenecek programlara bakılarak, kapanmaya sebep olacak uygulamanın tespit edilmesi gerekecektir.

Batarya kaynaklı sorun olabilir mi? Batarya ömrünü tamamlamak üzere olabilir. Pil seviyesi yüksek ama cihaz kapanıyor veya yeniden başlatıyorsa büyük ihtimal pil değişimi olması gerekiyor. Pil’ i yeni değiştirdim ve cihaz kapanıyor diye sorunlar için aldığınız batarya uyumsuzluk gösterebilir.

Uygulamalarda uyumsuzluk: Telefona yüklü uygulamalarınızda uyumsuzluk görülebilir. Bu cihazda reset atma sorununa kadar gidebiliyor. Bunun için uygulamaları teker teker veya toplu kaldırıp deneyiniz.


Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 18:48

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak