Android Pie kullanıcı sayısı iOS 12' nin çok gerisinde

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android Pie güncellemesi oranını biliyor musunuz? Evet yeni sürümün hem iOS hem de Android kullanım oranları açıklandı. iOS 12 sizce kaç dersiniz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple’ ın iOS 12 kullanım oranları açıklandı. Verilere göre Android, iOS’ un tozunda kalmış gibi duruyor. İncelediğimiz yüzdelik değerlere göre Android 9.0 bu yılda çok büyük bir kitleye ulaşacağınız düşünmüyoruz. Zira sürekli yeni telefon modellerine bir itme var.

iOS 12 kullanılan cihaz oranı %75 olarak duyuruldu. Ya Android kaç? %1! Düşünün hala bazı modellerde Android 7.0 verilmemiş. Android 8.0′ a geçişler devam ediyor.

iOS 11 sürümü rapora göre %17′ lik bir dilimde yer alıyor. %8 dilimdekiler ise 11′ in altındaki sürümlerin toplamı olarak belirlendi. 

Apple’ dan 2014′ den bugüne kadar çıkarılan modellerin %78′ i iOS 12 güncellemesini almış. Yani iPhone 5s ve üzeri modeller hali hazırda yeni güncellemeleri alıyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android 9.0 ve iOS 12 kullanım oranları

Android Pie kullanıcı sayısı iOS 12' nin çok gerisinde

Tabi Apple ‘ ın iOS 12 oranının bu kadar yüksek olması nedenlerinden biri ise çok fazla cihaz modelinin çıkarılmaması. iOS, Apple ile anılırken, Android dediğinizde çok sayıda telefon markası çıkar. İşte çıkarılan Android sürümleri bu kadar marka model telefona derlenmesi gerekir.  

Android güncelleme desteği çoğu modelde kısa zaman içerisinde sonlandırılıyor. Bunun nedeni fazla Android cihaz çeşitinin olması ve çıkarılmaya devam edilmesi.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak