Android Q özellikleri 5G açıklaması

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Android Q özellikleri için önemli açıklamalar Google etkinliğinde duyuruldu. Katlanabilir modeller, tasarruf modu ve 5G için önemli yenilikler tanıtıldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google I / O etkinliğinde önemli gelişmeler oldu. En dikkat çekenlerin başında Android Q sürümü oldu. Son çıkacak Android sürümü netleşerek etkinlikte ortaya çıktı.

Martta geliştiricilere çıkarılan beta sürümden sonra şimdide son kullanıcılara sunulmadan önce detaylandırıldığını açıkladı. 

“Karanlık mod” geliyor. Hızlanmış ayarlar ile kolayca erişebileceğiniz menüler ve önemli pil tasarrufunun da yeni güncellemeyle geleceği biliniyordu. Karanlık moddun tüm uygulamalarda çalışacağı yayınlanan görsellerde belli oldu.

WiFi tasarrufu modu ve aile bağlantı şeklinde bazı özel yeniliklerde yer alıyor. Hadi bilinen bazı Android Q özelliklerini birlikte inceleyelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çok sayıda Android Q özellikleri belli oldu 

Android Q ekran kaydı özelliği, artık ek uygulamalara gerek kalmayacak. Yeni özellik aynı zamanda Google’ un öğrenme algoritması devreye sokuyor. 

Mesajlaşmada akıllı cevabın yanında, bildirimlerin şekillendirdiği başka öneriler yer alacak. Anlaşılması için örneklendirelim. Konum gönderen olduğunda, Google haritayı direk açma önerisi çıkacak.

Akıllı mesaj yanş yanıtlama özelliğinin de bu sürümde yer alacak. Gelen mesajlara hazır yanıt vermeyi sağlayan bu özellik birde tavsiye uygulama açmayı önerebilecek.

Android Q gizlilikle ön planda. Yeni güncellemede yeni elli güvenlik ve gizliliğinin yer aldığını vurgulamak isteriz. Konum izlemede sadece uygulamanın çalışırken erişim yapmasına olanak veriliyor. Diğer türlü erişimleri ve sürekli izlemeyi engelliyor. 

Android Q özellikleri 5G açıklaması

Bir uygulamada konum erişimi varsa ve uygulama açık kalmışsa Android Q size arka planında konum erişiminin devam ettiği uyarısında bulunacak.

Android Q odak modu, aileler için önemli bir mod. Anne baba çocukları için telefon kullanımında sınırlama getirebilecek. Telefon veya tabletin günlük kaç saat veya kaç dakika kullanılacağını sınırlayabilecek.

Katlanabilir cihazlarda en iyi verimin alınması için yeni sürümde bazı optimize çalışmaları yapıldı. Ekranların arasında sürekliğin, uygulama ve oyun gibi kullanım kolaylığı geliyor. Yeni araçlarında bu sürümde katlanabilir ekranlı modellere getirilecek. 

Android Q 5G’ de yeni özellikle gelecek. Geliştirici kullanılabilirliğinde API genişletilme, yeni API kullanımı yüksek hızda bağlantının olup ya da olmadığını anlamayı sağlayacak. Uygulamaların çalışmasına da yön verecek.

5G uyumlu çeşitli modeller 2019 son çeyreğinde daha sık görülecek.

Yapay zekanın da yer aldığı yeni sürümde işitme engeli olan kullanıcılar için “Live caption” özelliği eklendi. Video izlenirken veya görüntülü arama yapılırken, kişiye an an altyazu olarak bilgilendirme yapılacak. Birde konuşulan dili farklı dillere de çevirilebilecek.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak