Android telefon açılmıyor robot ekranında kalıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android açılmıyor robot simgesinde kalıyor ve cihaz kapanmıyorsa güç tuşunu uzun süre basılı tutunuz. Sonra hard reset atarak deneyiniz. Bu sorun yazılım kaynaklı bir hatadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda sık sık karşılaşılan açılmama ve açılma esnasında ekrana gelen robot simgesinde kalma durumunun belirli nedenleri bulunmaktadır. Akıllı cihazların insanların hayatlarına girmesi ile başlayan ve bir çok sorunun da ortaya çıkmasına neden olan teknolojinin getirisi olarak Android işletimine sahip olan cihazlardaki en çok karşılaşılan sorunlardan bir tanesi de budur.

Cep telefonu açtığınızda ekranda bir robot simgesi geliyor ve telefon açılmıyorsa hard reset atmaya çalışınız. Açma kapanma tuşuna uzun süre basılı tutunuz. Eğer hard reset olmuyor ise bataryanın şarjının bitmesini bekleyebilirsiniz. Ya da sıfırdan yazılım güncellemesi denenebilir.

Android telefonun açılmama nedenleri

Android cihaza sahip olan bir kişinin telefonunun açılmama ve robot simgesinde takılı kalma nedenlerinin en başında yazılımsal anlamda bir sorun olduğu öngörülmektedir. Cihaza yapılmış olan bir boot işlemi sonrasında yazılımına zarar gelmesi sonucu cihazın açılmaya engel teşkil eden bir çok etmeni bir araya getirdiği görülür. Bunun yanı sıra cihazın her hangi bir işlem uygulamadan da kendi kendine çöktüğü bilinmektedir. Bu durum da cihazın açılmamasına neden olabilmektedir.

Android telefon açılmıyor robot ekranında kalıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefon açılmıyor çözümü

Android cihazın robot simgesinde takılı kalarak açılmamasına karşı en etkili çözüm reset atmaktır. Reset düğmesi genellikle cihazın üst bölümünde bulunan ve oldukça küçük bir iğne ile bastırılarak yapılacak olan bir düğmedir. Bu iğne cihaz alımı esnasında cihazın kutusu içerisinde verilmektedir. Reset atma işlemine başlandıktan sonra cihazın açılmama sorunu hala devam ediyor ise en yakın teknik servise götürülmesi gerekir. Cihazın çökme ihtimaline karşı tekbik servis kurtarma işlemi uygular. Birde isterseniz bilgisayara bağlayınız.

Eğer teknik bilginiz varsa cihazın orjinal ROM’ u yükleyiniz. Birde açılışta robot ekranı gelmesi bazen hard reset atılırken yarıda kesilmesi nedeniyle veya hard resette sorun çıkmasıyla görülebilmekte. Bunun dışında yazılım güncellemesinin yarım kalması.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.