Galaxy Tab E tuş kilidi şifresini unuttum şifre kırma

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Android tablette desen kilidini kırmak için genelde hard reset atılır. Bu yazımızda da Samsung Galaxy Tab E ekran kilidini açmak için aynı adımları yapacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çoğu tablet pc’ ler desen kilidi / tuş kilidi aynı adımlarla açılmakta. Galaxy Tab serisinde ekran şifresini kırmak için aşağıdaki yöntemi deneyiniz. Olursa işlem olmazsa tabletin şarjı yetersiz gelebilir. Bazen %20 ve üzeri bazende bu değer %50 olabiliyor. Ama biz %5′ de denedik oldu. Hatta şarja takılıyken yaptık yine oldu.

Galaxy Tab E tuş kilidini kaldırma

Galaxy Tab E hard reset nasıl yapılır? “Ses yükseltme” + “menü” + “güç” tuşlarına aynı anda basınız. Eğer cihazda hard reset bölümü açılmıyorsa öneri ses tuşu sonra menü ve sonra cihazı açma tuşu kullanılsın. Hard reset seçenekleri geldi ama reset atıyorsa yani yeniden cihaz başlatılıyorsa bu sefer yazılar geldiğinde tuşlara basmayı bırakınız. 

Not: Hard reset açılmıyorsa yani “wife data factory reset” seçenekler ekrana gelmiyorsa ve “komut yok” şeklinde bir yazı ekrana çıkıyorsa çözümü için ses tuşlarına basınız ilgli ekran gelecek. İşlem tamamlandıysa cihazı yeniden başlatmak için “reboot” seçeneğine “ses tuşlarıyla” gelip “güç” tuşuna basınız. Tüm seçeneklere ses tuşlarıyla gelinir. Onay için güç tuşuna basılır.

Galaxy Tab E tuş kilidi şifresini unuttum şifre kırma
Galaxy Tab E tuş kilidi şifresini unuttum şifre kırma
Galaxy Tab E tuş kilidini kaldırma
Galaxy Tab şifresini unuttum
android tuş kilidini kaldırma
Galaxy Tab şifre kırma

Yukarıdakileri yaptığınızda tabletteki tüm yüklü olan uygulamalar, oyunlar ve hesaplar silinecek. Veriler silinmesin diyenler için farklı bir yazımıda silinmeden açılır mı diye hazırlamıştık. Bu yazımızıda belirttik %100 çözüm diye bir şey yok. Hatta hard resetle bile bazen çözüm olmayabiliyor. Format seçenekleri açılmıyor robot simgesi çıkıyor komut yok diyor gibi…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Galaxt Tab A SM P580, Tab E SM T560, Tab S2 T813, Tab A SM P-580, Tab 3 Lite T113, Tab SM T280, Tab S2 T813 ve T820” açılış ekran kilidini aynı şekilde açabilirsiniz.

Desen kilidi önemi

Android telefonlarda kullanılabilen desen kilidi, cihazınızın güvenliğini sağlayan bir yöntemdir. Bu kilitleme yöntemi, telefonunuza bir desen çizerek erişmenizi sağlar. Ancak, sadece sizin tarafınızdan belirlenen desen dokunmatik ekran üzerinde doğru şekilde çizilirse telefonunuz açılır. Bu, başkalarının cihazınıza erişmesini engeller ve kişisel bilgilerinizin güvende kalmasını sağlar. Aşağıda, Android desen kilidi ne işe yarar konusunda daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

  1. Kişisel bilgilerin güvenliğini sağlar

Android telefonlarınızda, kişisel bilgilerinizi korumak için birçok farklı yöntem bulunur. Bu yöntemler arasında şifre, pin kodu ve biyometrik doğrulama bulunur. Bununla birlikte, desen kilidi, cihazınıza kimlerin erişebileceğini kontrol etmenize yardımcı olur. Sadece sizin belirlediğiniz deseni çizebilen kişiler telefonunuza erişebilir, bu sayede kişisel bilgileriniz diğerleri için erişilemez olur.

  1. Kolay ve basit kullanım

Desen kilidi, diğer kilitleme yöntemlerine göre daha kolay ve kullanımı daha basittir. Cihazınızın dokunmatik ekranı üzerinde bir desen çizerek telefonunuzu kilitleyebilirsiniz. Tekrar açmak istediğinizde, yine aynı deseni çizerek cihazınızı açabilirsiniz. Bu da diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında daha hızlı bir şekilde cihazınıza erişmenizi sağlar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Dikkat çekici bir güvenlik önlemi

Desen kilidi, diğer kilitleme yöntemleriyle karşılaştırıldığında daha dikkat çekicidir. Bu sayede, çevrenizdekilerin telefonunuza erişmesi engellenir. Örneğin, telefonunuzu masanızda bir yere bıraktığınızda, diğer kişilerin dikkatini çekmek ve cihazınızın açılmasını sağlamak çok daha zordur. Basit şifre ya da pin kodlarına göre daha fark edilebilir ve unutulması da zor olmayan bir yöntemdir.

  1. Birden fazla telefon kullanıcısı için uygun

Eğer telefonunuzu paylaşıyorsanız, desen kilidi size daha fazla esneklik sunar. Aynı telefonda birden fazla kullanıcı profili oluşturabilirsiniz. Her kullanıcı farklı bir desen kilidi seçebilir ve telefonu açmak için kendi desenini kullanabilir. Bu da, telefonunuzu paylaşan kişiler arasında hangi kişinin hangi çevrimiçi hesaba veya uygulamaya erişeceğini kontrol etmenize yardımcı olur. Sonuç olarak, Android desen kilidi, cihazınızın güvenliğini sağlamak için tercih edilmesi gereken bir yöntemdir. Kişisel bilgilerinizi korumak için kullandığınız bu yöntem, kullanımı kolay, dikkat çekici ve birden fazla kullanıcıyı destekler. Desen kilidinin basitliği, kullanıcıların tercih ettiği bir kilitleme yöntemi olmasını sağlar ve güvenliğinizi sağlarken kullandığınız cihazın kullanımının kolaylaşmasını sağlar.

Galaxy Tab E tuş kilidi şifresini unuttum konumuz buraya kadar. Öneri benzer bir konumuz ise, Android hard reset nasıl yapılır.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.