Xiaomi Fastboot Kapanmıyor Nasıl Kapatılır

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Xiaomi fastboot kapanmıyor sorunu, zaman zaman yanlışlıkla girenler veya telefonuna yazılım atmak isteyenler tarafından aranan konulardan biri.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Fastboot, Android sistemli cihazlara yazılım yüklemesi için kullanılan bölümün adı. Çoğu cihazda buraya giriş adımları aynı olmakla birlikte bazen logo’ da takılma gibi durumlar söz konusu olabiliyor. İlgili versiyonda çıkan bir sorun veya güvenlik kısmında yapılan engellemenin bir sonucu olabiliyor.

Bu butonlara basmadan işlem gerçekleşebilir mi? Kısaca fiziksel arızalarda sorulan sorulardan biridir. Bir ihtimal alternatif yöntemlere bakmalısınız. Örnek tabletlerde ara ara yaptığımız işlemlerde bilgisayara bağladığımız tablette tuşlara basıp çekme ile yazılımın kurulumuna başlayabiliyoruz. Örnek bir tablette ses tuşuna basarak kabloyu takıyoruz ve sonrasında belli bir süre güç tuşuna basıp çekiyoruz. Tabi bu tüm cihazlarda aynı şekilde olacağı anlamını taşımıyor.

Xiaomi Fastboot Kapanmıyor Sorunu

Xiaomi cihazınızda fastboot modunda kalmakta sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz:

  1. Cihazınızı yeniden başlatın: Cihazınızı fastboot modunda tutan yazılım hatası gibi geçici bir sorun nedeniyle fastboot modundan çıkamıyorsanız, cihazınızı yeniden başlatmak sorunu çözebilir. Cihazınızın açma/kapama düğmesine basılı tutarak cihazı kapatın ve ardından tekrar açın. Bu, cihazınızın normal açılış moduna geçmesini sağlayacaktır.
  2. Cihazınızı manuel olarak kapatın: Cihazınızı fastboot modundan manuel olarak çıkarmak için, cihazınızın açma/kapama düğmesine basılı tutun ve yaklaşık 20 saniye boyunca basılı tutun. Bu, cihazınızın kapanmasını sağlayacaktır. Daha sonra, cihazınızı açma/kapama düğmesine bir kez basarak cihazınızı normal açılış moduna geçirin.
  3. Fastboot modunu güncelleyin: Fastboot modunu etkileyen bir yazılım hatası varsa, fastboot modunu güncellemek sorunu çözebilir. Xiaomi’nin resmi web sitesinden cihazınız için uygun fastboot ROM’u indirin ve cihazınıza yükleyin.
  4. Cihazınızın donanımını kontrol edin: Fastboot modunda kalma sorunu donanımsal bir sorundan kaynaklanıyorsa, cihazınızın donanımını kontrol etmeniz gerekir. Cihazınızın pilinin sağlam olduğundan emin olun ve cihazınızın bağlantı noktalarının temiz olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olun.
  5. Cihazınızı bir Xiaomi yetkili servis merkezine götürün: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala fastboot modunda kalmaya devam ediyorsanız, cihazınızı bir Xiaomi yetkili servis merkezine götürmeniz gerekir. Xiaomi uzmanları, sorunun kaynağını belirleyebilir ve sorunu çözmek için uygun adımları atabilir.

Yukarıdaki adımlar, Xiaomi cihazınızdaki fastboot modunda kalmaya devam etme sorununu çözmek için deneyebileceğiniz adımlardır. Ancak, cihazınızda başka bir sorun varsa veya sorun devam ederse, Xiaomi yetkili servis merkezine başvurmanız önerilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Fastboot Modunda Kalma Sorunu

Fastboot modunda kalma sorunu genellikle yazılımsal bir sorundan kaynaklanır. Sorun donanımsal bir sorundan da kaynaklanabilir. Bu sebeple, fastboot modunda kalmaya devam ediyorsanız ve yukarıdaki adımlar sorunu çözemezse, cihazınızı bir teknik servis merkezine götürmeniz gerekir.

Teknik servis merkezi uzmanları, sorunun kaynağını belirleyebilir ve sorunu çözmek için uygun adımları atabilir. Ayrıca, cihazınızın garanti kapsamında olup olmadığını kontrol etmeniz de önemlidir. Xiaomi cihazınızın garanti kapsamında olması durumunda, cihazınızın onarımı ücretsiz olabilir.

Sonuç olarak, Xiaomi cihazınızda fastboot modunda kalma sorunu yaşarsanız, yukarıdaki adımları deneyebilirsiniz. Ancak, sorun devam ederse veya cihazınızda başka bir sorun varsa, teknik servis merkezine başvurmanız önerilir. Ayrıca, cihazınızın garanti kapsamında olup olmadığını kontrol etmeyi de unutmayın.

Xiaomi Fastboot Mod Nasıl Açılır

  • Kapalı konumunda olan telefonun ses azaltma ve güç butonuna aynı zamanda basılı tutmanız yeterli olacak.
  • Bazı modellerde ters olabiliyor ve ses yükseltme butonundan işlem yapılabiliyor. Sonra güç seçeneği. 

Fastboot mod açma tercihi çoğunlukla ROM atılmasında ortaya çıkar. Yazılım kurulumlarında bu bölüm açıldıktan sonra PC’ ye bağlı kablo cihaza bağlanarak işlemlere başlanabilir. Önemli görülen verileriniz için kısmi ve tam yedeğin alınmasında fayda olacaktır. Daha önce yapmadığınız işlemlerde bilen birinden yardım alınmasını öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uyarı olarak dediğimiz gibi ses azaltma olarak kullanılan tuşla ve güç ile bu alana girilen modellerde bulunuyor. Burada dikkat edilecek hard reset denilen alana girilmesi. Genelde ses yükseltmedeki butonla ilgili alanın açılması sağlanılıyor. Buradaki alanda ise cihazın formatlanması yapılabiliyor. Genelde desen tuş kilidinin unutulması durumlarında veya yazılımda yaşanan aksaklıklar için tercih ediliyor.

Xiaomi Fastboot mod nasıl kapatılır çıkılır
Xiaomi Fastboot kapanmıyor

İlgili modun açılması veya kapatılması sırasında oluşacak hatalarda genel adımlar her zaman ki gibi aynı olacak. Kısaca telefonun kapatılmasından sonra tekrardan adımlara geçeceğiz. Duruma göre şarja işlem yapmanızı öneriyoruz.

Yazılımda oluşan problemlerden dolayı ! işareti gelme olasılığı var. Biz böyle bir şeyde bir kaç kez denedikten sonra yapacak bir şey kalmazsa ROM atma yöntemine geçiyoruz.

Xiaomi Fastboot Mod Nasıl Kapatılır

  • Çok basit çok uğraşmadan güç butonuna uzun süre basılı tutulması yeterli olacak.

Sıkıntı çıkan modellerde (Buton çalışmıyor veya temassızlık var) şarjın bitmesi beklenebilir. Tabi bataryası çıkan modellerde çıkar tak yapılması yeterli.

Fiziksel olan butonların çalışmamasından dolayı büyük ihtimal çok önemli işlemler yapılmayacaktır. Kullanım tarafında açılış şarja takılırken olan modeller var. Açılıyorsa sanal klavye yardımı ile belli bir süre idare edebilirsiniz.

Ara ara neden fastboot çıkıyor şeklinde soranlara ise, ya kullandıkları kılıf kaynaklı ya da butonlarla alakalıdır diye düşünüyoruz. Tabi yazılım kısmında bir problem yaşanmıyorsa bunların dışında aklımıza gelen bir seçenek bulunmuyor.

Xiaomi Fastboot nasıl çıkılır
Xiaomi Fastboot nasıl kapatılır

Xiaomi Fastboot Kapanmıyor Mu?

Yukarıya eklediğimiz önerileri deneyin ve fiziksel butonlarda arıza varsa şarjın bitmesi beklenebilir. Bir ihtimal pil çıkmıyorsa diğer tuşlara birlikte basıp çekerek test edilebilir. Bazı yazılımlarla cihazın yeniden başlatılması sağlanabilir. Bunun için yardımcı programların bilgisayar üzerinden kullanarak komut verilmesi yeterli olacaktır.

Bu olası bir durum ve pek karşımıza çıkmayacağını düşünüyoruz. Zaten buton arızasında, switch değişikliğine gidilmesinde çok uzun süren bir onarım süreci bulunmuyor.

Öneri makaleler:

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.