Xiaomi rehberde olmayan numaralardan mesaj gelmiyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Xiaomi rehbere kayıtlı olmayan numaralardan mesaj gelmiyor veya SMS geliyor ama bildirim sesi çıkmıyorsa aklımıza gelen dahili engellemenin aktif olması.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Xiaomi rehberde olmayan numaralardan mesaj gelmiyor sorunu esasında cihazın mevcut ayarlarından yapılan bir kısıtlamayla ortaya çıktığı söyleyebiliriz. Tabi engelleme kodları kullanılmıyorsa veya yardımcı bir uygulama üzerinden yapılmıyorsa kesin aşağıdakilerin yapılması çözüm sağlayacaktır.

Önceki haberde gelen aramaların engellenmesine yer vermiştik ve yine aynı bölümden işlemleri göstermiştik.

Çoğu telefonda bu şekilde bir seçeneğin olmadığını düşünüyoruz. Sanırım çoğu modelinde yer verilen bir özellik rehberde olmayan kişileri engelleme bazen çok işe yarayabiliyor. Örnek rahatsız edilme durumları veya iş yoğunluğunuzda sadece kayıtlı kişilerin çağrılarına cevap vermek istiyorsanız çok işe yarayacaktır.

Rehberde olmayan kişilerden gelen mesajların engelini kaldırmak isteyenlerin izleyeceği yok şöyle:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Arama veya SMS listesinde üst kısımda noktalardan oluşan bölüme ve sonra ayarlara tıklayacaksınız.  
  2. “Engelleme kuralları” yazan alana geçiniz.
  3. “Mesaj engelleme” kurallarına dokununuz.
  4. Tüm yabancıları engelle” işaretini pasif konuma doğru sürükleyiniz.

Xiaomi rehberde olmayan numaralardan mesaj gelmiyor

Xiaomi yabancı numaralardan mesaj gelmiyor

Sıralama bu şekilde oluyor ve kapalı olmasına rağmen devam ediyorsa o zaman aklımıza gelenlerden bazılarını denemeniz için ekleyeceğiz.

Uzun bir süre telefonunu kapatmadan kullananlarda sistemden kaynaklı aksaklıkların çıktığını söyleyebiliriz. Tabi SMS gelmiyor dediğiniz numarayı engellemediyseniz veya sizi engellememişse. Çoğu yanlışlıkla bir kaç dokunmayla kişiyi kara listeye ekleyebiliyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Engel kaldırmada kullanılan kodları kullanınız ve koruma için kullanılan uygulamaların durdurularak test edilmesi gerekiyor. Farklı operatörlere mesaj gidiyor mu gitmiyor mu denemek gerekiyor. 

Cihazdan şüphelenenlerin sim kartını başka cihazda kesinlikle denemeleri gerekiyor. Bulunduğunuz bölgede veya genelde görülen arızaların çıkıp çıkmadığının araştırılması gerekiyor.


Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2021, 19:19

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.