Android telefonda eski sürüme nasıl dönülür

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

LG, Sony, Samsung ve Huawei eski sürüme nasıl geri dönülür? Android eski sürüme nasıl dönülür 5.0, Android 6.0, Android 7.0 ve Android 8.0 eski sürümü geri alma nasıl yapılır kısa bilgilendirme.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android tablet ve telefonlarda gelen son güncellemeyi beğenmeyenler önceki sürüme geri dönmek için yol arayışına geçiyor. Acaba Android 7.0′ a geri dönülebilir mi veya Android 8.0′ a geri dönülebilir mi? Evet mümkün, ama otomatik gibi yollarla mümkün değil. Manuel olarak ROM atmanız gerekmekte. Bu işlemde cihazda yer almış tüm dosyalar, Whatsapp, sms mesajları, rehber, fotoğraflarınız ve videolarınız silinecektir. Yani biraz zahmetli iş.

Telefonda eski sürüme geri dönme

Çoğu telefon markaları için ROM indirme sitesi sammobile.com‘ da cihaz model numarası ile aratark orjinal ve özel ROM’ lara ulaşabilirsiniz.

cep telefonunuzu daha önce Rootlama yapmadıysanız Rootlama yaparak, Sammobile sitesinde yer alan yüklemek istediğini ROM’ u indirip Odin programo ile telefona yükleyebilirsiniz. Bu işlem garantili cihazlarda garantinin kalkmasına neden olabilir. Aynı zamanda yanlış bir işlem yapıldığında cihaz açılmayabilir.

Root nedir Root erişimi ve yararları, Mobil Odin ile Android ROM yazılım yüklemek ve Galaxy S5 S6 ROM nereden indiririm ve ROM nasıl yüklerim yazılarımızı incelemenizi öneririm.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android eski sürüme nasıl dönülür

Android’ in eski sürümüne dönmek için sıfırdan ROM yüklenmesi gerekebilir. Bunun için sitemizde ROM yükleme programlarını inceleyebilirsiniz.

Orjinal sürüme dönmek için genelde Odin yazılımı tercih edilmekte. ROM atarken yanlış bir adım cihazın açılmaması gibi bir soruna neden olabilir. Bu gibi durumlarda tekrar yeniden kurulum denenmesi gerekiyor.

Yükleme sorunları için önerilen yardım hattı veya cihaz müşteri hizmetleri aranabilir. 

Android telefonda eski sürüme nasıl dönülür

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android eski sürüme geri dönme programları

LG Mobile Support Tool yani LG Bridge nedir? LG’ nin telefonları için genel güncellemeleri yani yazılım güncellemelerini yapmayı sağlayan bir yazılım. Birde LG PC Suite adlı programla da cihaz yönetimi ve yedeklemeyi yapabilirsiniz.

Sony Xperia Companion nedir? Sony’ nin cihazlarının yedeğini almak, onarımda bulunmak ve genel yazılım güncellemelerini yapmak için kullanılan bir program.

Sony Xperia Flash Tool nedir? Sony Xperia orjinal yazılıma geri dönme! Sony yazılımı flaş etmek için tercih edilen bir yazılım. Bu yazılımın en önemli özelliği özel ROM yüklenen cihazı orjinal Sony yazılıma geri döndürmek için kullanılır.

Huawei HiSuite nedir? Huawei’ nin bu programı ile uygulamaları yönetme, ekran görüntüsünü aktarma, yedek alımı, çoklu mesaj gönderimi, onarım ve Huawei yazılım güncelleme.

Samsung Smart Switch Mobile nedir? Veri transferleri, yedekleme, fonksiyon desteği ve yazılım güncelleme desteği

Android eski sürüme geri dönme programlarıAndroid eski sürüme nasıl dönülürTelefonda eski sürüme geri dönmesamsung eski sürüme geri dönmesony eski sürüme geri dönme

Odin: Çoğu Android telefonun yazılımını manuel bu programla yüklenir. ROM atmak dendiğinde ilk gelen yazılımlardan biri.

Android telefonda eski sürüme nasıl dönülür? Android 5.0 ve Android 6.0 eski sürüme geri dönme geri alma nasıl yapılır? Samsung Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S6, Galaxy S7 Edge, Galaxy S8 ve Galaxy S9 geri dönmek için detaylar haberimizde… 

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.