Android telefonda güvenlik önlemi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonlarda gizliliği koruyucu önlemlerden bazılarına yer verdiğimiz bu yazımız genel bir bilgilendirme olarak yazılmıştır. Eklemelerde bulunabilirsiniz. İşte Android güvenlik önerisi!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemi kullanan bir telefonunuz varsa Android telefonlarda gizliliği koruyucu önlemler olarak sunulan metotlar işinize yarayacaktır.

Ekran desen kilidi kullanmak uygulanabilecek en basit yöntemlerdendir. Sizden başka kimsenin verilerinize ulaşmasını bu şekilde engelleyebilirsiniz.

Anlık konum bildirme yi kapatarak her hareketinin izlenmesini önleyebilirsiniz.

Akıllı telefonunuza bilmediğiniz kaynaklardan uygulama yüklenmesini engelleyin. Bunun için telefonun ayarlar kısmında cihaz yönetimi bölümünde ilgili ayarı aktifleştirmeniz yeterlidir. Bazı durumlarda bilinmeyen kaynaklardan yükleme yapılması durumunda telefonunuza istemeyeceğiniz sızmalar olabilir ve siz farkında olmasanız bile gizlice bilgi paylaşımı olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonda güvenlik önlemi

Android güvenlik ve gizlilik seçenekleri

Bazı uygulamalar için istenen izinler sinir bozucu bir hal alabilir. Bu nedenle ayar kısmından uygulamalar bölümüne girerek izinlerini değiştirmek isteyeceğiniz uygulamayı seçerek ilgili ayarlamaları yapmanız yeterlidir.

Bazı uygulamalar çalışırken rahatsız edici oranda reklam gösterebilirler. Bunu bazı durumlarda devre dışı bırakma imkanınız olabilir. Ayarlar-yedeklemek ve sıfırlamak-verilerimi yedekle kısmından devre dışı bırakabilirsiniz.

Google play store dışından uygulama yüklemeyin ama google play storeden de uygulama yüklemeden önce uygulamanın yorumlarına, indirilme sayısına ve istediği izinlere bakarak indirin. Olduğu gibi hemen indirmeye geçmeyin.

Android telefonlarda gizliliği koruyucu önlemler başlığı altında sunulan önerileri uygulayın ya da en azından fikir sahibi olmak için okuyunuz.

Cihazınızın kullanım şeklini belirleme ve topladığı bilgileri kullanma biçimleri önemlidir. Çünkü her uygulama göründüğü gibi masum olmayabilir.

Cihazınızda kesinlikle veri güvenliği için şifreleme bulunması gerekiyor. Desen kilidi, tuş kilidi ve uygulama kilidi. Uygulamaların kendi şifrelemeleri varsa açınız. Örnek WhatsApp parmak izi ile giriş ve yüz tanıma sistemi. Virüs uygulaması Android için kesin öneriyoruz. Bu programların bazılarında gelişmiş şifreleme ve koruma sistemleri bulunuyor. 

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak