Android telefonda internet paketini sınırlama mobil veri kısıtlama

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Android telefonlarda GSM hattınıza tanımlı internet paketletini kullanırken ne kadar kullanım yapıldığını nasıl görüleceği ve mobil veri kullanımını nasıl kısıtlanır resimli anlattık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte bir çok sorunda çıkmaya başladı. Özellikle GSM operatörlerinin yapmış olduğu kampanyalarla kullanıcılar ciddi oranda zarar görmeye başladı. Son dönemde neredeyse ülkemizde bulunan bütün GSM operatörleri 3’lü paket şeklinde bir çok kampanya yayınladılar. Bu yayınlanan kampanyalar da dikkat çekmeyen ufak bir detay kullanıcıların dikkatinden kaçırılmaktadır. Genellikle bu tarz bilgiler reklamlarda küçük harflerle ekranın altında hızlı bir şekilde kaydırılmaktadır. Bundan dolayı bir GSM operatöründen kampanya paketi alırken şartlarını iyi bilmenizde fayda vardır. 

Özellikle akıllı telefonlarda oluşan internet mağduriyetini düşününce bu şartların iyi okunması gerektiğini düşünüyoruz. Tarifeniz uygun diye beklerken hiç ummadığınız bir tarife geçmesiyle verilen indirimin çok fazlasını GSM operatörünüze ödeyebilirsiniz. Bundan dolayı eğer kullanımınız duran değilse her daim kullanım bilgilerinizi sorgulamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca telefonunuzda da önlemler alabilirsiniz. Dakika ve sms için kullanım bilgilerinden bakabildiğiniz gibi internet veri kullanımına da bakabilirsiniz. Hatta kırmızı bir şerit şeklinde bulunan bir çizgi ile sınırlamada yapabilirsiniz. Peki mobil veri kullanımımızı ve mobil veri kullanımına sınırlamayı nasıl yapabiliriz?

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörlerinde bazı tarifelerde ve internet paketlerinde kota dolduğunda otomatik olarak sonlandırma ile paket aşım ücretinin yansıması engellenebiliyor. Bazı tarifelerde kota dolduğunda hız düşüyor ama internet erişimi ücretsiz devam ediyor. Tabi mevcut hızla sadece bir şeyler okuyabiliyorsunuz.

  • İlk olarak telefonunuzun ayarlar bölümüne giriş yapınız. Ayar simgesi çark şeklindedir.

Android internet paketini sınırlama

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Ayarlar bölümünde bir çok seçenek karşınıza gelecektir. Bu bölümden Veri Kullanımına tıklayınız.

Android mobil veri sınırlama

Mobil ver bölümüne giriş yaptığınızda ise aşağıdaki nihai ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranda ilk yapmanız gereken eğer mobil veri kullanımını açmadıysanız Mobil Veri yazısının karşısında yer alan kutucuğu işaretleyiniz. Daha sonra ise bir alt satırda bulunan Mobil Veri Sınırını Belirle yazsının karşısında yer alan kutucuğu işaretleyiniz. Bu bölümü işaretlediğiniz de ise alt tarafta yeni bölümler açılacaktır. İlk olarak tarih bölümünden hangi tarihler arasında kullanım verisi almak istediğinizi belirlemelisiniz. bunu belirledikten sonra alt tarafta kırmızı çizgi ile gösterilen limit kısmını belirlemelisiniz. Bu bölümde yer alan kullanım nihai kullanımınız olacaktır. Bir sonraki çizgi ise gri renktedir. Bu çizgi ise ne kadar kullanım kaldığında sizlere uyarı verileceğini belirlemektedir. Aşağıdaki ekranda 6GB’lık kullanım olduğunda telefonun uyarı verilmesi istenilmiştir. www.andronova.net

Android internet paketini sınırlama ayarları

Android mobil veri sınırlama Turkcell


Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 11:56

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.