Android telefonda uygulama güncelleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonda uygulama güncelleme biraz komik gelse de çoğu kullanıcı nasıl yapacağını bilmez. Buna şahsen defalarca şahit oldum. Otomatik ve manuel güncelleme…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonlarınıza kurmuş olduğunuz uygulamaları manuel ve otomatik olarak güncelleyebilirsiniz. Telefonunuzun güvenli olabilmesi için yüklü uygulamalarınızın güncel ve kararlı çalışması önemlidir. Bun sebepten ötürü imkanınız olduğu müddetçe uygulamalarınızı güncel tutunuz.

Android cihazlarda yüklü olan uygulamaları güncellemenin bir kaç farklı yolu bulunmaktadır. Aynı anda bütün uygulamalarınızı otomatik güncelleyebileceğiniz gibi istediğiniz tek bir uygulamanın da güncellemesini yapabilirsiniz. Ayrıca manuel olarak istediğiniz uygulamayı da tek başına güncelleyebilirsiniz.

Android telefonda uygulama güncelleme nasıl yapılır

Google Play Store uygulaması güncelleme  ayarlarında varsayılan olarak wi-fi bağlantısına bağlanınca otomatik güncellemeyi başlat seçeneği bulunmaktadır. Otomatik güncelleme ayarlarının bu şekilde olaması mobil kullanıcılar için bir avantajdır. Çünkü gsm hatlarında bulunan kotalı internetler pahalı olduğu için bu şekilde kullanımı azaltılmış olur. Zaten güncelleme ayarının bu şekilde olması da en doğru olanıdır.

Bu bilgilerden sonra Google Play Store güncelleme işlemlerinin nasıl yapılacağını yazılı ve görsel olarak anlatmaya başlayalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • İlk olarak Google Play Store uygulamasını çalıştırınız.
  • Elle güncelleme yapabilmek için sol tarafta bulunan  “Uygulamalarım ve oyunlarım” yazısına tıklayınız.
  • Bu işlemden sonra karşınıza gelen ekranda bulunan Güncellemeler sekmesinden güncellemesi olan uygulamaları görebilirsiniz. 
  • Eğer güncelleme yok yazısı var ise yenile işaretine basarak güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

Android telefonda uygulama güncelleme

  • Yukarıdaki toplu otomatik güncelleme ayarından sonra şimdide tek bir uygulama için otomatik güncelleme nasıl yapılacağını anlatalım. Otomatik güncelleme yapılmasını istediğiniz uygulamaya tıklayınız. Ardında sağ tarafta yer alan ayarlar bölümüne giriş yaparak karşınıza aşağıdaki resimde olduğu gibi gelen otomatik güncelle seçeneğini işaretleyiniz. 

Android telefonda uygulama güncelleme nasıl yapılır


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 14:51

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak