Android pil ömrünü görme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android işletim sistemine sahip Huawei, Samsung, Xiaomi – Mi gibi markalarda pil ömrünü nasıl görebileceğinizi adımlar halinde sizlerle paylaşacağız. İşte pil ömrünü öğrenme!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bazen android telefonlarımızda pil ömrü ne kadar kaldı bilmek isteriz. Fakat nasıl öğrenilebilir bilinmediğinden dolayı kontrol edemeyiz. Bu yüzden sizlere android pil ömrünü görme işlemi nasıl olur açıklayacağız.

Android telefonda pil seviyesini kontrol etmek

Android sistem olan cihazınızda ne kadar pil ömrü kaldığını kolayca öğrenebilirsiniz. Telefonunuzun şarj anında pili ömrünün ne zaman dolacağını görebilirsiniz.

Durum çubuğunda pil yüzdesini öğrenmek

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Pek çok Android telefonda pil ömrünün yüzdesini her zaman ekranın üst bölümünde görmek için ilk olarak cihazınızın ayarlar uygulamasına girin.

  • Pil kısmına dokunun.
  • Ardından pil yüzdesini açın.
  • Bu işlemi tamamladıktan sonra pil ömrünüzü göreceksiniz.

Pil ömrünü kontrol etmek

Bilinmesi gerekir ki ayarlar her telefona göre değişiklik gösterebilir. Telefona göre farklılık gösterebilir ve pilinizin tahmini olan ömrü, telefonun nasıl kullanıldığına bağlı olacaktır.

Bu işlemde:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Cihazınızda bulunan ayarlar kısmını açın.
  • Pil bölümünün alt tarafında ne kadar şarjın kaldığı ve telefonun daha ne kadar kullanılmaya devam edeceğini göreceksiniz.
  • Ayrıntıları öğrenmek için Pil kısmına dokunun.
  • Ardından bir grafik ve daha fazla ayrıntıyı görmek adına diğer pil kullanımına dokunun.

Not: Eğer pil kullanımını göremiyorsanız, çalıştırılan Android sürümü eski olabilir. Bunun yerine, büyük pil simgesine dokunarak işlemi tamamlayın.

Şarjın tam olarak ne zaman dolacağını görmek

İlk olarak telefonun fişini prize takın. Telefon ne kadar hızlı şarj olacağını görmek adına biraz bekleyin. Ardından cihazınız ayarlar uygulamasını açın. Pil kısmının altında ne kadar şarj kaldığını ve şarj bitimi ne zaman olacak göreceksiniz.


Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2021, 15:07

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.