Huawei katlanabilir telefon ekran çıkarıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei firması bir çok yeniliği teknoloji dünyasına kazandırmaya devam ediyor. Firma şimdide mobil cihazlarda kullanılabilecek katlanabilir ekranlar üzerinde çalımalar yapmaya başladı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei markasını artık bir çok alanda duymaya başladık. Sadece mobil cihazlarda değil teknolojinin diğer gruplarında da ürün veren bir firma haline geldi. Buda bu firmaya ciddi anlamda deneyim ve bilinebilirlik kazandırdı. Bu haberimizde firmanın bu deneyimini kullanarak yeni bir katlanabilir ekran üzerinde yapacağı çalışmalardan sizlere bahsedeceğiz.

Huawei, katlanabilir OLED ekran

Huawei firması katlanabilir telefon çalışmalarına 2019 yılında başlamayı düşünen Samsung’a ciddi anlamda rakip olacak gibi. Kore ülkesinde bulunan teknoloji sayfalarında yer alan haberlere göre Huawei firması önümüzdeki günlerde katlanabilir ekran üretebilmek için bu konuda uzman olan BOE Technology ile anlaşmış.

Huawei katlanabilir telefon ekran çıkarıyor

Katlanabilir telefon dünyasında bu anlaşma Samsung firması için ciddi bir rakip oluşturdu. Çünkü Samsung bu modellerini yüksek fiyattan satıyordu. Huawei firması bu pastadan pay alabilmek için katlanabilir ekran üretimi yapabilecek ekibini kurdu. Huawei ekibini kurduktan sonra gerekli yatırımlarını da yaprak BOE Technology firmasına 8 inç büyüklüğünde ilk katlanabilir ekran siparişini verdi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2017 yılı itibaryle katlanabilir ekran teknolojisi üzerine ciddi anlamda kafa yoran firma yaptığı açıklamada bu konuda ilk siparişlerini Huawei’den aldıklarını açıkladılar. Şu aşamada isimleri yayınlanmayan iki firmaya daha  BOE Technology katlanabilir ekran üretecek. Bu konuda daha firmalarca resmi bir açıklama yapılmadı fakat sızan bilgiler bu işin netleştiği yönünde.

Huawei firması daha önce katlanabilir ekran üretimine gireceğinin sinyallerini vermişti şimdide firma bu işlemin gerçekleşmesi için ilk adımını attı. OLED katlanabilir ekran bakalım ne zaman kullanıcılarıyla karşılaşacak…


Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 09:00

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.