Mayıs ayı telefon satış lideri Huawei oldu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

İki ay üst üste en çok satan marka açıklandı. Herkesin Samsung diye duymaya alıştığı satış rakamları farklı çıktı. Liderliği kısa da olsa elinde tutan şirket Huawei oldu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı cihaz pazarında son yıllarda ani değişimlerle karşılşıyoruz. Alttan yavaş yavaş gelen markalar en iyi 5 cihaz arasına girmeyi başarıyor. Hele Hauwei bundan 4-5 yıl önce telefon sektöründe pek popüler bir marka değilken şimdilerde Samsung ile rekabet yapan bir marka oldu.  Şu aralar dev marka ara ara yerini Huawei’ ye kaptıracak gibi duruyor. Tabi kalite olarak şu an için bizce Samsung’ un yerini alamaz ama ciddi ciddi lideri koltuğundan ediyor.

Mayıs ayında liderliği eline geçiren  Huawei’ nin pek öne geçme gibi bir şansı yoktu gibi duruyordu. Malum ABD dayatmaları büyük oranda satışını etkilemesi bekleniyordu. Ama Nisan’ da da lider olması tahminleri altüst etti. 

Şirketin pazarda yüzdelik payı 19,7 ve Samsung tarafında ise 19,6 olduğu resmi araştırma firması tarafından duyuruldu. Aradaki farkın çok az olması nedeniyle sonraki aylarda farklı gelişmeler olabilir.

Apple ise %13 bir paya sahip ve kalan pay ise Xiaomi gibi önemli markaların paylaştığını söyleyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung’ un ürünlerinin bize göre diğer Android markalara göre daha stabil çalıştığını düşünüyoruz. Çoğu ilk ve orta seviyede telefonun hala gayet iyi çalıştığına şahit oluyoruz.

Mayıs ayı telefon satış lideri Huawei oldu


Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2020, 13:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.