Sony' den 48 MP kameralı telefon

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Kameralarda yeni bir dönem başlıyor. Sony' nin yeni kamera sensörü eski tiplere göre dört kat daha güçlü. 48 Megapixel ve 8000×6000 çözünürlükte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Önemli markalardan biri olan Sony, yeni bir telefon modeli için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni modelin daha adı belli değilken kamera bilgisi dikkatleri üzerine çekti. 

Sony, CMOS IMX586 sensörüyle telefon kameralarına yön vermesi bekleniyor. Kullanılan kameranın Megapixel değeri 48. Yeni Sony akıllı telefonun kamerası çok iddialı olacak. Bakalım tasarımsal olarakta iddialı olacak mı?

Sony' den 48 MP kameralı telefon

48 Megapixel kamera

Son bir kaç yıldır telefonlardaki rekabet kamerı daha da geliştirdi. Gördüğümüz kadarıyla kameralar üzerinden bir yarış var. Özellikle bu konuda çok iyi olan Huawei, P20 lite ve P20 Pro ile çok büyük başarı yakaladı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sony’ nin kamerası 48 MP 8000 x 6000 çözünürlüğe sahip. Renk filtresi ise dörtlü bayer. Bir rengi algılayarak dörtlü grup halinde çok yüksek renk hassasiyetine kavuşuyor.

Kamera bileşenlerinde pozlamayı kontrol etme ve sinyal işlemeyi sağlayan işlevler bulunmakta. Kullanılan sensör diğer sensörlerden 4 kat daha iyi. 

Sony yeni sensörünü Eylül 2018 gibi cihaz üreticilerine gönderebilir. Tabi hangi telefon modellerinde kullanılacak net belli değil. 

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.