Android telefonlara sertifika yükleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung, LG, Sony Xperia gibi Android sistemli telefonlara sertifika yükleme işleminin nasıl yapılacağını bu haberimizde resimli olarak anlatacağız. Sertifika nasıl yüklenir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sitemine sahip her türlü markaya burada anlatacağımız yöntem ile sertifika yükleyebilirsiniz. Sertifika yükleme işlemlerine geçmeden sertifika nedir sorusunu cevaplayarak makalemize başlayalım. Https tabirini internet sitelerinin baş tarafında görmüşlüğünüz vardır. Https yani hyper text transfer protol secure güvenli siteleri göstermektedir. Bu uzantıya sahip sitelerin bir sertifikası olduğu anlaşılmaktadır. Bu sitelerde kullanılan sertifikalar global olduğundan dolayı kullandığınız cihazlara otomatikmen yüklenmektedirler. Eğer araya herhangi bir cihaz girerse o cihaza ait sertifikayı tekrardan yüklemeniz gerekmektedir. Eğer bu işlemi yapmazsanız “https” ile başlayan sitelere girerken sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Android sertifika yükleme

Android işletim sistemine sahip telefonlara herhangi bir sertifika yüklemek isterseniz ilk önce sertifikayı telefonunuzun belleğine aktarmanız gerekmektedir. aşağıda sizlerle paylaştığımız resimde örnek bir sertifika dosyası telefon içerisine yüklenmiştir. Telefonunuzu bilgisayara bağladığınızda karşınıza gelen ekran hemen burada paylaştığımız gibidir. Telefon modelinizin ne olduğu pek farketmiyor hepsinde aynı ekranı görmeniz mümkündür.

Android sertifika yükleme

Yukarıdaki örnekte gösterdiğimiz gibi sertifikayı telefona yükledikten sonra yükleme yaptığınız telefonun ayarlarına giriniz. Ayarlar-Güvenlik bölümünü açınız Bu bölümde bulunan “Cihaz belleğinden yükle” yazısına tıklayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefonda sertifika yükleme

Bu işlemden sonra karşınıza aşağıdaki gibi  bir ekran gelecektir. Eğer ilk aşamada bahsetmiş olduğumuz sertifika yükleme adımlarını doğru uyguladıysanız karşınıza otomatikmen gelecektir. Eğer bu bölümde görünmüyor ve doğru yüklediyseniz ekranda sertifika yolunu göstereceğiniz bir bölüm gelecektir. Bu kısımdan sertifikayı bulunuz.

Android sertifika nasıl yüklenir

Bu aşamadan sonra telefonunuz güvenlik açısından kimlik bilgilerinizin korunması için sizden ekran kilidi oluşturmanızı isteyecektir. Tabiki bu uyarı herhangi, bir desen, PIN veya şifre kullananlar için geçerli değildir. Gerekli ekran kilidini oluşturduktan sonra sertifika telefonunuza yüklenecektir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android sertifika nasıl yüklenir


Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 19:55

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.