Android telefonları için batarya kalibrasyonu nasıl yapılır? [Kesin Çözüm]

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Akıllı telefonların hemen hemen artık her cepte bulunduğu günümüzde, üreticiler çıkardıkları modellerde bataryaların yetersiz olduğu görülmekte. İşte batarya kalibrasyonu!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefon üreticileri her yıl çıkardıkları yeni modellerde yeniliklere yer veriyorlar. Kamera, ekran ve işlemcilerin hızlı yenilendiği bu sektörde, bataryalar aynı hıza ulaşamıyor. 

Kullanıcıların akıllı telefonlarda yaşadığı en büyük sorun oysa ki batarya kullanım süresi değil mi? Biz de kullanıcılardan biri olarak, siz değerli okurlarımıza bu yazımızda Android telefon ve tablet pc’leriniz için batarya kullanım süresinin nasıl arttırılacağını, batarya kalibrasyonunda kesin çözümü anlatacağız.

Öncelikle Google Play Store’dan uygulama yükleyerek, bu uygulamaların telefonunuzdaki azı servisleri ve hatta interneti kapatarak batarya kullanım süresini uzatmaları bir ÇÖZÜM DEĞİL. Batarya kalibrasyonu için bir çok yöntem mevcut olmasına rağmen, biz size aslında en kolay ve en etkili yöntemi göstereceğiz.

Android batarya kalibrasyonu nasıl yapılır?

Batarya kullanım süresi arttırma yöntemi için gerekli olanlar:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1. Öncelikle bu işlem için ROOT YETKİSİ GEREKLİ DEĞİLDİR! [sociallocker]

2. Android telefonunuza CWM (Clockworkmod) veya TWRP Custom Recovery yükleyin. Bunun için tüm Nexus ve popüler Samsung cihazları destekleyen Skipsoft’un programı Unified Android ToolKit’i bilgisayarınıza indirip kurun ve uygulamadaki menülerden kendi telefon modelinize uygun recovery’yi yükleyin.İndirme adresi skipsoft.net/?wpdmpro=unified-android-toolkit-v1-3-4-2&wpdmdl=1660

Android telefonları için batarya kalibrasyonu nasıl yapılır? [Kesin Çözüm]

Not: Diğer marka ve modeller için google’da “marka adı ve modeli CWM (Clockworkmod) veya TWRP Custom Recovery” şeklinde arama yapabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

3. İşleme başlamadan önce telefonunuzu tam şarj edin.

4. Her iki Custom Recovery’den birini yükledikten sonra aşağıdaki yolu izleyiniz.

Not: Çoğu cihazda bu ses açma veya kısma tuşu ve güç tuşuna basılarak yapılsa da, her telefonda recovery’yi açmak farklıdır. Bunun için google’da “marka adı ve modeli recovery’ye nasıl geçilir” veya “marka adı ve modeli how to open recovery mode” gibi aramalar yapabilirsiniz.

Batarya kullanım süresi arttırma

Telefon şarj süresini arttırma

CWM Recovery için:

Adım 1. CWM Recovery’yi kurduktan sonra, CWM menüsünden Advanced > Wipe Battery Stats menüsünü ve ardından da Yes seçeneğini seçerek batarya istatistiklerini sıfırlayın.

Adım 2. İşlem bittikten sonra menüden geri gelerek reboot system now menüsünü seçerek telefonunuzu yeniden başlatın.

TWRP Recovery için:

Adım 1. TWRP Recovery’yi kurduktan sonra, TWRP menüsünden sırasıyla Advanded > File Manager’ı açın ve /data/system/ klasörüne geçin.

Adım 2. Bu klasörde yer alan batterystats.bin dosyasına tıklayın ve sonraki ekranda Delete butonuna tıklayın.

Adım 3. İşlem bittikten sonra ana menüden Reboot butonuna tıklayarak cihazınızı yeniden başlatın.

Bu işlemler sonrası Android telefonunuzun şarj olma süresinin hızlandığını ve batarya kullanım süresininde (kullanıma ve telefon yazılımına bağlı olarak) %40’lara varan bir iyileşme göreceksiniz. Bu Android telefonları için en iyi batarya kalibrasyonu yöntemidir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.