Android telefonda uygulama uyumsuz sorunu çözümü

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Android işletim sistemine sahip cep telefonda ve tablette Google Play mağazadan uyumsuz uygulamalar nasıl yüklenir? Uyumsuz uygulamaları yüklemek için ne yapılmalı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonlarda işlevi artıracak uygulamaları android marketten yüklüyoruz. Bu uygulamalar sayesinde telefonunuzda bir çok işlemi yapma imkanına  sahip olabilirsiniz. Yalnız bazı uygulamaları yüklerken sistemde sizlere uygulama uyumsuzdur diye bir hata uyarısı verebilir. Peki bu uyumsuz uygulamaları nasıl yükleyebiliriz?

Android telefonlarda uyumsuz uygulamaları yükleyebilmek aslında çokta zor değildir. Birazdan sizlere anlatacağımız işlemleri yaptığınızda bu uyumsuz uygulamaları indirip kurulum yapabilirsiniz.

Android telefonda uyumsuz uygulama hatası

Yalnız bu işlemleri yapmadan önce bir hatırlatmada bulunalım. Aşağıdaki işlemleri uygulayabilmek için telefonunuzun rootlu olması ve root explorer benzeri bir yazılımın telefonda yer alması gerekmektedir.

Android telefonda uygulama uyumsuz sorunu çözümü

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefonunuzda uygulamalar kısmına giriş yapınız. Ardından uygulamalar-tüm-market bölümünü temizleyiniz.

  • Daha sonra dosya yöneticisini açınız.
  • Ayrıca /system dosyası içerisinde yer alan “build.prop” dosyasını açınız.
  • ilk önce build.prop dosyasının yedeğini alarak bu uygulamayı çalıştırınız.
  • içerisinde “ro.product.model” ve “ro.product.manufacturer” dosyalarını bulup aşağıda verdiğimiz şekilde değiştiriniz. Örnek olarak Nexus telefon modelleri için yapılmıştır.
  • ro.product.model = Nexus S
  • ro.product.manufacturer = samsung
  • Bu işlemlerin ardından yaptığınız ayarları kaydediniz.
  • Ardından kuramadığınız uygulamayı tekrar indirip kurunuz.
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.