com.android.systemui işlemi durduruldu nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonlarda yaşanan com.android.systemui işlemi durduruldu hatasını nasıl çözebileceğinizi anlatacağımız yöntemleri uygulayarak bu sorun çözüme kavuşacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android tabanlı çalışan telefonlarda bazen güncelleme sonrası bazı uyglamalar çalışmamaktadır. Android işletim sistem,inin yeni versiyonu bazen uygulama versiyonları ile çakışabilmektedir. Bundan dolayı telefonlarınızın ekranında uyumsuz uygulamaları çalıştırdığınızda “com.android.systemui durdu” hatası alabilirsiniz. Bu hata ekranınıza geldiğinizde bazen ekranı uzun süre kullanamayabilirsiniz. 

Bu hanın ortaya çıkmasının bazı sebepleri bulunmaktadır. bunlar stabil olamayan deneme aşamasında yüklemiş olduğunuz özel bir ROM dosyasından veya üçüncü taraf uygulamasından kaynaklanabilmektedir.

Bazende kullanılan belli başlı uygulamaların bu hataya sebep olduğu forumlarda paylaşılan şikayetlerden anlaşılmaktadır. Özellikle Firefox uygulamasının bazı durumlarda telefonları bu hataya düşürdüğü kullanıcılar tarafından paylaşılmıştır.

media 1003

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

com.android.systemui işlemi durduruldu

Bu sorunu çözebilmeniz için sizlere bir kaç farklı çözüm sunmaya çalışacağız;

Birinci Yöntem;

CM Security uygulamasını telefonunuza kurarak bu hatayı giderebilirsiniz.  bu uygulamayı telefonuna kurarak tarama işlemini yapınız. Daha önce bu işlemi yapan bir çok kişinin bu hatadan kurtulduğunu forumlara görmekteyiz.

İkinci Yöntem;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eğer sorunuzun devam ediyorsa telefonunuzun ön belleğini siliniz.  Ardından cihazınızı sıfırlayınız. Telefon ayarları içerisinden yapamadıysanız aşağıdaki adımları takip ederek manuel yapabilirsiniz.

  • Telefonu kapatınız.
  • telefonu Kurtarma Modunda açınız. (genellikle Güç, Ses Seviyesini Arttır ve Home tuşlarına birlikte basarak bu moda ulaşabilirsiniz)
  • Telefon Recovery Modda iken   “Wipe Cache Partition” seçeneğini seçiniz. Daha sonra power tuşu ile onaylayınız. Seçimlerinizi ise ses tuşları ile yapabilirsiniz.
  • Bu şekilde telefonunuzun ön belleği temizlenmiş olacaktır.

Üçüncü Yöntem;

“com.android.systemui’nin durduğu”  hatasını üçüncü bir uygulamanın verdiğini düşünüyorsanız bu uygulamayı tespit ederek telefonunuzdan kaldırınız. Peki dışarıdan yüklediğimiz herhangi bir uygulamanın bu hataya sebep olduğunu nasıl anlayabiliriz ? Akıllı telefonunuzu güvenli modda çalıştırınız eğer aynı hata karşınıza çıkmıyorsa hatanın kaynağı sistemsel değil yüklemiş olduğunuz herhangi bir uygulamadan kaynaklanmaktadır. Bu durumda uygulamayı belirlemek için sonradan yüklemiş olduğunuz uygulamayı teker teker kaldırınız. 


Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2017, 22:14

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.