Galaxy S10 şarj sorunu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Exynos 9820 Galaxy S10 şarj tüketim sorunu ortaya çıktı. Bu işlemcili modelde şarj tüketiminde sorun olduğu ve pil daha kısa sürede bitebiliyor. Tabi tümünde sorun yok.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Günümüz dünyasında teknoloji firmalarının başında gelen Samsung, Galaxy S10 kullanıcılarından gelen geri bildirimler sonucunda Exynos 9820 modelinin şarj tüketim sorunu ile yüzleşmek zorunda kaldı.

Samsung Galaxy’nin batarya gücü ve şarj tüketimi diğer telefon üreticisi firmalara oranla her daim olumlu tepkiler ve eleştiriler almıştır. Fakat son zamanlarda piyasaya sürdüğü telefon modellerinin şarj tüketimi sorunları ile uğraşmak durumunda kalan bu dev teknoloji şirketi şimdi de Exynos 9820 ile aynı problemi yaşamaktadır. 

Galaxy S10 şarj ömrü sorunu mu var?

Rapor edilen sorun neydi? Exynos 9820 Galaxy S10 kullanıcıları yaptıkları yorumlar ile şarj tüketim problemini teknoloji dünyasına duyurmayı başardılar. Uykuya geçme sorunu şarjın ömrünü kısalttı.

Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre modelin sorunu VoIP bağlantısı kullanılarak yapılan görüşmelerden sonra telefonun bu bağlantıyı uykuya geçirmemesi durumudur. Buna göre ise görüşmelerden sonra uykuya geçmeyen bağlantı şarj ömrünün oldukça kısa olmasına neden olmaktadır. Bu yüzden de Exynos 9820 Galaxy S10 kullanıcıları bir akıllı telefondan diledikleri hizmeti ve verimi alamamaktadırlar. Bu durumun ortaya çıkması da Samsung’u oldukça zor bir durumda bırakmıştır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir başka bildirimde de bataryasında hata olduğu yönünde. Bu tarz sorunlar için geçici bir çözüm olarak Always on Display’ ın ve de “Tap to Wake” kapatılmasıyla kesin çözümün gelene kadar bu yöntemin denenmesi.

media 5199

Şarj sorunlarında genel yapılacaklar

  • Telefonun arka planında çalışanları kontrol edin ve gereksizlerş durdurun.
  • Uygulamalarda önemsiz olanların bildirimlerini kapatın.
  • Gereksiz uygulama varsa telefondan kaldırın.
  • Düzensiz şarjlardan kaçının.
  • Orjinal şarj aletinin dışında cihaz kullanmayın.
  • Aşırı şarjlardan kaçının.
  • Batarya bitmeden şarja takın. Min.%2 ve öneri %5…
  • Son öneri batarya kalibrasyonu yapılabilir.
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.