Galaxy S7 Edge' den Galaxy S8+ modeline geçmeli miyiz?

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Samsung' un bir önceki yıl çıkardığı ve bir çok kişinin beğenisini kazanmış olan Galaxy S7 Edge' den Galaxy S8+ modeline geçmeli miyiz? Hangi model daha iyi ve fiyatları!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung Galaxy S7 Edge kullanıcısı Galaxy S8+ modeline acaba geçmeli mi? Bir başka değişle Galaxy S7 edge varken Galaxy S8 almalı mı? Cevabı yazımızda.

Akıllı telefon pazarının en önemli oyuncularından Samsung, kısa süre önce çıkardığı yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinin ardından, daha önce Galaxy S7 Edge modelini kullanan kullanıcıların kafasında oldukça önemli bir soru ortaya çıktı: Galaxy S7 Edge’den Galaxy S8+ modeline geçmeli miyiz veya bir başka değişle Galaxy S7 edge varken Galaxy S8 almalı mı? 

Her ne kadar akıllı telefon kavramını çıkardığı ilk iPhone modeliyle birlikte tamamen değiştiren Apple olsa da, aradan geçen yıllardan sonra artık akıllı telefon teknolojisine yön veren firma Samsung oldu. İç donanım haricinde gerek büyük boyutlu Phablet olarak adlandırılan modeller, gerek ise Edge olarak adlandırılan kavisli ekrana sahip modelleriyle aralarında Apple’ın da bulunduğu bir çok OEM üreticisinin takip ettiği Samsung, son çıkardığı Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelleriyle de bu trendi devam ettireceğe benziyor.

Galaxy S7 Edge' den Galaxy S8+ modeline geçmeli miyiz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Galaxy S8’den sonra muhtemelen bir çok üreticinin tam ve çerçevesiz ekran veya kavisli Edge ekranına geçeceği bu yılda, geçen yıl Galaxy S7 Edge modelini almış şanslı kullanıcılara yönelik cevabı oldukça merak edilen bir soru ortaya çıkıyor. Galaxy S7 Edge varken Galaxy S8 modeli alınır mı? www.andronova.net

Öncelikle her iki cihazın da donanımsal özelliklerine şöyle bir göz atalım isterseniz.

BOYUTLAR:
Galaxy S7 Edge 150.9 x 72.6 x 7.7 mm ve 157 gram
Galaxy S8+ 159.5 x 73.4 x 8.1 mm ve 173 gram

TASARIM:
Galaxy S7 Edge IP68 suya toza karşı korumalı Alüminyum gövde
Galaxy S8+ IP68 suya toza karşı korumalı Alüminyum gövde

EKRAN:
Galaxy S7 Edge 5.5 Quad HD (2560 x 1440) 534ppi Super AMOLED Gorilla Glass 4 korumalı Ekran çerçeve oranı %76.09
Galaxy S8+ 6.2 Quad HD (2560 x 1440) 529ppi Super AMOLED Gorilla Glass 5 korumalı Ekran çerçeve oranı %83.32

DONANIM:
Galaxy S7 Edge 14nm 64bit Exynos 8890 sekiz çekirdekli CPU, Adreno 530 GPU, 4GB RAM
Galaxy S8+ 10nm 64bit Exynos 8895 sekiz çekirdekli CPU, Adreno 540 GPU, 4GB RAM

KAMERA:
Galaxy S7 Edge Dual Pixel 12MP (F1.7) Smart OIS arka ve 5MP (F1.7) ön kamera
Galaxy S8+ Dual Pixel 12MP (F1.7) Smart OIS arka ve 8MP (F1.7) ön kamera

BATARYA:
Galaxy S7 Edge 3600mAh hızlı şarj ve kablosuz şarj destekli
Galaxy S8+ 3500mAh hızlı şarj ve kablosuz şarj destekli

BAĞLANTI:
Galaxy S7 Edge Bluetooth 4.2, USB 2.0, LTE Cat.9, microUSB
Galaxy S8+ Bluetooth 5.0, EDR, USB 3.1, LTE Cat.16, USB Type-C

BİYOMETRİK KORUMA:
Galaxy S7 Edge Parmak izi okuyucu
Galaxy S8+ Parmak izi okuyucu, İris tarayıcı, Yüz tarayıcı

RENKLER:
Galaxy S7 Edge Siyah, Beyaz, Altın, Gümüş, Pembe Altın, Siyah İnci, Mercan Mavisi
Galaxy S8+ Siyah, Orkide Gri, Gümüş, Altın ve Mavi

Galaxy S7 Edge özellikleri

Evet yukarıda tüm özelliklerini karşılaştırdığımız S7 Edge ve S8+ modellerine ait edinilebilecek neredeyse tüm donanımsal bilgileri aldık, peki hangisi daha iyi gibi bir sorudan çok, S7 Edge modelini satış S8+ modeli alınır mı soruna odaklanalım.

Eğer siz de bir Galaxy S7 Edge kullanıcısıysanız, cihazınızın hiç takılmadığı ve çok hızlı çalıştığı konusunda benimle hemfikirsinizdir. Yani eğer S8+’ı daha hızlı diye alacaksanız, sadece benchmark testlerinde fark edebileceğiniz ve arkadaşlarınıza gösterebileceğiniz “ahan da benim telefonum bu kadar skor aldı” gibi laflardan başka bir artınız olmayacaktır. 

Tasarım, Edge ekran gibi konularda oldukça benzeyen ancak S8+’ın ekran/çerçeve oranı açısından menü tuşunu kaldırması sebebiyle farklılık gösterdiği aşikar ve bu ben dahil bir çok kişinin hoşuna gitmekte. Önemli olan ancak S7 Edge ile S8+ arasında değişim yapmayı gerektirecek bir farklılık olmayan bir diğer özellik ise kemeranın haricinde, gerek batarya, gerek ise IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık gibi özellikleriyle oldukça birbirine benziyor bu iki cihaz.

Galaxy S8+ özellikleri

Galaxy S8+’ın Galaxy S7 Edge’ye göre artıları neler?

1. Fiziksel tuşu olmayan ve çerçeveye oranı yüksek bir ekrana sahip olması.
2. İris tarayıcı, yüz tarayıcı gibi fazladan biyometrik korumaya sahip olması.
3. Bluetooth 5 ve USB Type-C bağlantı desteği sunması

hangisi daha iyi

Bu üç maddedin haricindeki tüm özellikler, cüzi şekilde artı olarak sayılabilir ki, yukarıdaki üç madde de benim gibi birçok kişi için S8+’ı alma sebebi sayılmayabilir. Ayrıca en önemli şeylerden biri olan fiyat konusunda ise Galaxy S7 Edge Türkiye fiyatının 3200TL ve Galaxy S8+ Türkiye fiyatının ise 4999TL olduğu da göz önünde bulundurulursa, netice olarak eğer Galaxy S7 Edge modeli sahibiyseniz, Galaxy S8+’ı almanızı gerektirecek ciddi bir neden bulunmuyor.


Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 17:21

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak