HTC Desire 728 4.5G 3G internet ayarları

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

HTC Desire 728 model telefonda internet ayarları. 3G ve 4.5G (LTE) Turkcell vodafone türk telekom APN ayarları nasıl yapılır ? İnternet bağlantı yapılamıyor sorunu!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemini kullanan markalar her geçen gün artmaktadır. Mobil sektörü geliştikçe yeni marka ve modeller piyasaya sürülmektedir. İşte o markalardan biri olan ve android işletim sistemini kullanan HTC firmasına ait HTC Desire 728 modelinde kullanılan GSM operatörü internetinin nasıl yapılabileceğini bu makalemizde yayınlayacağız.

Akıllı telefonlarda internet bağlantısının bulunması önemlidir. Çünkü telefonunuzun özelliklerini eksiksiz kullanabilmek için cihazınızda bir internet bağlantısı bulunması gerekmektedir.

HTC markasının ana ekran görünümü aşağıdaki gibidir. Bu ekranda telefon uygulamalarına giriş yapabilmek için aşağıdaki resimde kırmızı kutucuk içerisine aldığımızı noktalar şeklinde bulunan simgeye tıklayınız.

HTC Desire 728 4.5G 3G internet ayarları

Açılan ekranda telefonunuzda yüklü bulunan uygulamaları göreceksiniz. Bu uygulamalar içerisinde telefondaki ayarlarınızı değiştirebileceğiniz ayarlar simgesine tıklayınız. Aşağıdaki resimde yer alan çark şeklinde bulunan simgedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

HTC Desire 4.5G 3G internet ayarları

Ayarlar başlığı altında bir çok seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler içerisinden aşağıda yer alan mobil veriye giriş yapınız. Ayrıca mobil veri içerisine giriş yapabilmek için yazının karşısında yer alan gri renli olan seçeneği maviye dönüştürerek aktif ediniz.

HTC Desire internet ayarları

Mobil veri içerisine giriş yaptığınızda ise karşınıza erişim noktası adları yazılı olan seçeneğe tıklayınız. Bu bölümde yer alan diğer seçenekler ile ise mobil veri kullanımı ile ilgili diğer ayarları yapabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

HTC Desire turkcell internet ayarları

Erişim noktası adları kısmına giriş yaptıktan sonra APN’ler karşınıza gelecektir bu bölüm içerisinde ise aşağıdaki resimde gösterdiğimiz gibi ekranın üst sağ köşesinde bulunan alt alta üç nokta şeklinde bulunan simgeye tıklayınız.

HTC Desire 728 vodafone internet ayarları

Yukarıdaki üç noktalı simgeye tıkladığınızda ise aşağıdaki gibi yeni apn ayarlarını girebileceğiniz seçenekler açılacaktır. Bu ekrandan yeni apn yazısına tıklayınız.

HTC Desire 728 Türk telekom internet ayarları

Yeni apn yazısını seçtiğinizde karşınıza erişim noktasını düzenle bölümü çıkacaktır. Bu bölümden kullandığınız gsm operatörüne göre ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Aşağıda Turkcell firmasına ait APN ayarları bulunmaktadır. Burada ad bölümüne Turkcell internet, APN kısmına internet yazınız. Ayrıca Proxy, Bağlantı noktası, kullanıcı adı, parola, sunucu, mmsc bölümlerini de olduğu gibi bırakınız.

HTC Desire 728 avea internet ayarları

Son adım olarak ise yukarıda girmiş olduğunuz APN ayarlarının telefonunuzda aktif olabilmesi ve telefon hattınızda yer alan 4.5G interneti kullanabilmek için sağ üst bölümde yer alan üç noktalı simgeye tıklayınız. Ardından açılan seçeneklerden ortada yer alan kaydet yazısına tıklayınız.

HTC Desire 728 4.5G internet ayarları


Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 22:17

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.