LG G6 uygulamalar simgesini aktif etme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

LG firmasının amiral gemisi G6 serisinde şubat ayında yapılan tanıtımda uygulamalar menüsü olmadan çıkacağı söylenildi. Peki uygulamalar menüsünü nasıl geri getirebiliriz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

LG firması son amiral gemisini 26 Şubat 2017 tarihinde MWC 2017 kongresinde tanıttı. LG firmasının bu son telefonu tanıtım yapıldığı dönemde oldukça ses getirmişti. Bunun sebebi de ekran kasa oranınında yakalamış olduğu başarıydı.  LG firması ayrıca ana ekran kullanımını çok sade bir şekilde tasarladığı bu tanıtımda ortaya çıktı. Bu sadelikten dolayı uygulamalar simgesi de nasibini alarak kaldırılmıştı. Peki kaldırılan pasif konuma geçirilen uygulamalar menüsü tekrar aktif edilebilir mi? Bu sorunuzun cevabını aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

Burada bahsedeceğimiz yöntem aslında daha önceki modellerde de kullanılmıştı. LG G5 ve LG V20 modellerinde de uygulama menüsü kaldırılmış halde satışa sunulmuştu. Bundan dolayı birazdan anlatacağımız yöntem LG G6, LG G5 ve LG V20 modelleri için geçerlidir. Uygulamalar menüsünün kaldırılıp veya konması bir yazılımsal sorundur. Yani kullanış olduğunuz yazılımdan bu seçeneği aktif veya pasif edebilirsiniz.

LG G6 uygulamalar simgesi aktif etme

LG G6 modelinde uygulamalar menüsünü aktif edebilmek için aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • Kullanmış olduğunuz  akıllı telefonda ana ekran bölümünde herhangi boş bir alana basılı tutunuz.
  • Karşınıza bu işlemden sonra bir çok seçenekten oluşan bir menü gelecektir. Bu gelen menü içerisinden  “Ana Ekran Ayarları” yazısına tıklayarak işlemlerinize devam ediniz.
  • Bu ayarlar bölümüne giriş yaptıktan sonra yine karşınıza gelen ekranın en üst kısmında bulunan  “Ana Ekran Seç” bölümüne giriş yapınız.
  • Son ekranda ise karşınıza üç farklı seçenek gelecektir. Bu seçeneklerden uygulama simgesinin olduğu seçeneği seçiniz Bu işlemi uyguladığınızda uygulamalar menüsü tekrardan eski yerine gelecektir.

Aşağıdaki resimde son madde de bahsettiğimiz ekran seçenekleri yer almaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

LG G6 uygulamalar simgesini aktif etme

Yukarıdaki işlemlerin ardından artık ana ekranınızda uygulamalar s,imgesi çıkacaktır. Ayrıca yine telefon ekranınızda boşluğa tıkladığınızda telefonunuza widgetlar ekleyebilir ayrıca uygulamalara ait kısa yolları ana ekrana taşıyabilirsiniz. Aslında burada bahsettiğimiz yöntem sadece LG telefon markası için geçerli değildir. Bir çok akıllı telefonda ana ekranın görüntüleme tipini değiştirmeniz mümkündür.  Diğer markalarda da aynı seçenekler bulunmaktadır.


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 08:43

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir