LG telefonda hafıza kartına şifre koyma şifreleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

LG telefon modellerinde kullandığınız hafıza kartlarına Android işletim sistemlerinde şifre koyma nasıl yapılır? LG telefonlarda pin seçeneğini aktif etme açma ayarları.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

LG marka telefonlarda kullanılan hafıza kartlarının şifrelenmesinin nasıl yapılacağını bu haberimizde yayınlayacağız. Mobil cihazlar kullanmış oldukları dahili hafızalar bazen yeteri kadar olmamaktadır. Bu sorunu çözebilmek için hepsi olmamakla beraber genellikle harici hafıza kartını desteklemektedir. Fakat harici hafıza kartı kullanımı kolaylık sağladığı gibi bu hafızada yer alan verilerin güvenliğinin sağlanmasıda önemlidir.

Bazen bu hafıza kartlarında kimsenin görmemesi gereken bazı bilgilerimiz yer alır. Bu bilgilerin başkaları tarafından görünmemesi için bazı önlemler alabilirsiniz. Bu önlemlerden biride harici hafıza kartına şifre konmasıdır. LG telefonlarda harici hafıza kartına şifre koyma adımlarını aşağıdaki başlığımızın altında bulabilirsiniz.

LG telefonlarda hafıza kartı şifreleme nasıl yapılır

  • İlk olarak telefonunuzda ayarlar bölümüne ulaşmanız gerekmektedir. Ana ekranda yer alan uygulamalar simgesine tıklayınız daha sonra açılan uygulamaların içerisinden çark şeklindeki ayarlar simgesine tıklayınız.
  • Ayarlar bölümünde bir çok sekme bulunmaktadır. Bu sekmelerden genel yazısına geliniz. Bu başlığın altında yer alan Güvenlik seçeneğine tıklayınız.
  • Güvenlik başlığının altında ise SD kart depolamasını şifrele yazısına tıklayarak harici hafıza kartınıza ait şifreleme işlemlerine başlayabilirsiniz. Aşağıdaki resimde mavi kutucuk içerisine aldığimiz bölümdür.

LG telefonda hafıza kartında şifreleme nasıl yapılır

Telefonda hafıza kartını şifre koyma

  • Bu bölüme tıkladığınızda cihaz sizlere bazı uyarılarda bulunacaktır. Eğer bu uyarıları kabul ettikten sonra cihaz şifreleme adımlarına devam edecektir.
  • Daha sonra gelen ekranda ise şifrelemek istediğiniz dosya türlerini telefon sizden seçmesini isteyecektir. Bu dosya türlerini seçtikten sonra Şimdi Şifrele yazısına tıklayınız.
  • Bu adımda ise sizden kullanabileceğiniz bir PIN oluşturmanız istenecektir. PIN belirlendikten sonra ilerle tuşuna tıklayınız. Bu adım ile artık belirledğiniz PIN numarası aktif olmuş olacaktır.

Bu işlemlerin ardından telefonunuzda yer alan harici hafıa kartınızı şifrelemiş olacaksınız. Eğer bu kartta var olan bilgileri farklı bir cihazda görmek isterseniz telefon buna izin vermeyecektir. Tekrardan aktif hale getirdiğinizde ancak bu bilgileri görebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 19:04

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.