Android batarya uzun süre kullanılmadı çalışmıyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Android batarya uzun süre kullanılmadı ve artık çalışmıyor. Bu gibi durumlara yönelik herhangi bir şey var mıdır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Boşta duran cep telefonunun bataryası bozulur mu? Android telefonlarda kullanılmayan batarya – pil saklama koşulları nasıldır?

Android tabanlı işletim sistemi kullanan telefon kullanıcıları gün geçtikçe sayısı artmaktadır. Mobil telefonlar hayatımızın vazgeçilmezi konumuna gelmiştir. O kadar ki insanların kendilerini koparması neredeyse zor duruma gelmiştir 🙂 Fakat bazı dönemler bu teknoloji cihazlarından belli bir müddet ayrı kalmak istemektedirler. Örneğin sınava hazırlanan bir kişi Android akıllı telefonunu 1 ay müddetle kullanmaması gibi…

Evet zorunlu sebeblerle ayrı kaldığınız bu cihazları korumasını nasıl yapmalıyız? Akıllı telefonumuzu bir aya sonra elimize aldığımızda tekrardan sorunsuz kullanabilmemiz için nasıl bir yol izlemeliyiz. İşte bu haberimizde kullanmadığınız batarya veya pilinizi nasıl koruma altında tutacağınızı, kullanıma başladığınızda herhangi süpriz ile karşılaşmamak için neler yapacağınızı anlatacağız.

Android telefonların bataryaları nasıl korunur ?

Sık kullanılmayan bataryaların bir süre sonra şarj olmamaya veya çalışmadığı oluyor. Lakin, geçenlerde 3-4 yıl öncesine ait tuşlu bir telefonun şarj olduğunu gördüm. Daha doğrusu çok eski ama en son 3-4 yıl önce kullanılmıştı. Büyük ihtimal pil kalitesi ön planda.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kullanmadığınız ürünleri hiç olmasa ayda bir kez şarja takın. Uzun yıllar şarja takmadığınızda ya hiç şarj olmayacak ya da çok az şarjı gidecek. Bizde eski 2 telefon var ve çok uzun yıllar kullanmadık ve dediğimiz gibi şarja taktığımızda şarj oldu. Lakin birinin şarjı bir gün diğerinin 15-20 dakika şarjı gidiyor.

Telefonunuzu veya bataryanızı korumak istiyorsanız:

  • Ayda bir kez de olsa şarja takın.
  • Aşırı soğuk veya sıcak bir ortamda saklamayın.
  • Çıkıyorsa bataryasını çıkarıp o şekilde muhafaza edin. (takılı şekilde büyük ihtimal cihaza zarar verecek ya da pil’ e zara verecek)
  • Bataryası çıkan cihazların iletken alanını bir bantla kapatın.
Android telefonum şarj olmuyor batarya uzun süre kullanılmadı
Android batarya uzun süre kullanılmadı çalışmıyor

Android telefonum şarj olmuyor batarya uzun süre kullanılmadı   

Kullanmadığınız telefonunun batarya korumasını bir kaç yöntem ile yapabilirsiniz. İlk olarak kenara koyduğunuz akıllı telefonunuzu aralıklar ile şarj etmeniz en doğrusudur. Örneğin haftada bir şarj takmanız durumunda bataryanıza herhangi birşey olamayacaktır.  

Eğer yukarıdaki gibi bir imkana sahip değilseniz yapmanız gereken ilk satın aldığınız gibi yapabilirsiniz. Akıllı telefonunuzu full şarj yaparak tam dolu bir şekilde kenera koyabilirsiniz. Fabrika satışlarında firmalarda bu yolu kullanmaktadırlar. İmkanınız varsa başka bir bataryayı deneyiniz. Donanım arızası olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bazı cihazlarda yazılımsal nedenlerden şarj olmayabiliyor. Batarya şarj olmuyorsa farklı bir şarj cihazında deneyiniz. Eğer şarj olmuyorsa batarya çıkıyorsa batarya şoklanmalı (Uzman biri). Diğer seçenek ise kısa süreli kalmalarda telefon bataryalarda herhangi bir sorun yaşamayan kişilerinde olduğu forumlarda bulunmaktadır.

Sonraki: Telefonum şarj olmuyor ne yapmalıyım? 

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.