Android 11 şifre hatırlama özelliği

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google' dan Android 11 ile gelen önemli bir yenilik var. Önemli sorunlardan biri olan şifre hatırlama için yeni kayıt özelliği beta olarak denemeye açıldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android 11 ile gelen yeni bir özellik sayesinde artık şifre kullanımı daha az olabilir. Google’ un bazen dile getirdiği şifrelerin can sıkıcı olduğu konusu için önemli bir çalışma yapılıyor. Şifre girme dönemi yavaş yavaş kalkabilir. Bunun için yeni sürümde çalışmalar yapılıyor. Gboard ile bu mümkün olabilir.

Daha önce 9 sürümüyle önemli bir yol alınmıştı. Ödeme ve adres bilgileri gibi işlemlerde yazmadan kullanım özelliği sunulan ve şimdilerde de parolalar için önemli çalışmalar yapılıyor. Aklımızda tutmada zorlandığımız parolalar için kayıt işlemi özelliği geliyor. Çoğu kullanıcının zaman zaman unuttuğu şifreler bazen çok can sıkıcı hale gelebiliyor. Bunun farkında olan Google’ un kayıt altına alınmış bilgileri kalvyeden rahatça kullanım imkanı sunacak.

Burada anladığımız kadarıyla Gboard ile otomatik doldurma üzerinden çalışılıyor. Gerek görüldüğünde klavye ile okunulabilecek. Açıklamaya göre şifre istenilen yerde şifre veya adres bilgisi isteniliyorsa adres otomatik kullanılabilecek. Şu an kullanıma göre daha az endişe duyulacağı savunuluyor. Görülebilir bir bilgi olmadığı söylense de yinede veri güvenliğinde az da olsa tehlike arz edeceğini düşünüyoruz.

Android 11′ de beta’ da görüntülen özelliğind testi için Chrome ve Gboard’ ın son sürümüne sahip olmanız gerekmekte. Tabi telefonun son sürüm uygulamalarıla uyumlu olması da gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android 11 şifre hatırlama özelliği

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak