Android cihazlarda fabrika çıkışlı virüs uyarısı!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Loki virüsü çok sayıda Android cihazı vurdu. Özellikle önemli markaların cep telefonlarında virüs çıktı. Samsung, LG, Lenova, Asus, Xiaomi, ZTE ve Vivo cihazlarda virüslü.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Geçen yıl yayınladığımız haberde 700 milyon Android cihazda virüs çıktı haberinden sonra detaylar gelmeye devam ediyor. Android cihaz üreticilerinin haberi olmadan önyüklü cihazların fabrika çalışanları tarafından yüklenmiş olabileceği açıklandı.

Virüslü cep telefonlara bulaşmış virüs’ ün kaynağı uygulamalar olabilir. Önyüklü uygulamalara eklenen zararlı yazılımın cihazda hakimiyet kurduğu belirtiliyor.

Virüslü cihazların genel listesi

Android cihazlarda fabrika çıkışlı virüs uyarısı!

Samsung Galaxy S4, Galaxy S7, Galaxy A5, Note2, Note 3, Note 4, Note 5, Note Edge, TAB 2, TAB S2, LG G4, Nexua 5, 5X, Zenfone 2, Lenova S90, A850, Xiaomi Mi 4i ve bazı marka modelleri de kapsıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Düşünün sıfır bir cihaz aldınız ve paketini dahi siz açtınız. Sim kartınızı takıp kullanmaya başladınız. Virüs arka planda kişisel bilgilerinize ve şifrelerinize erişim yapabiliyor.

Virüs hakkında detaylı bilgileri yayınlayan ünlü güvenlik firması Checkpoint, bu virüs cihaz pazarının büyük bir bölümüne ulaştı. Cihaz üreticileri henüz bir resmi açıklama yapmadı.

Virüs nasıl temizlenir?

virüslü cep telefonları

Dünya genelinde en çok satan marka ve modellerine ulaşan bu virüsün adı Loki. Virüs uygulamalarının geneli bu virüsü göremiyebiliyor. Virüs programı yerine bu virüsü temizlemenin en güvenilir yöntemi ise cihazın yedeğini almadan bilgisayar üzerinden orjinal yazılımı yüklemeniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu virüsü yakın zamanda yayınladığımız Android cihazlarda virüs haberimizde belirtmiştik. Haberin detaylarına aşağıda ilişkili haberler bölümünden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda “Galeriler” sayfamızdan da diğer virüs çeşitlerini inceleyebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 12:32

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.